za 07 aug 2021, 20:45
KV Kortrijk KV Kortrijk 1 - 2 KRC Genk KRC Genk

Een driepunter op Kortrijk, op de valreep, na een doelpunt van Daniel Muñoz! Het verdiende loon voor onze ploeg na een indrukwekkend sterke tweede helft waarin de ploeg een achterstand van vrij vroeg in de wedstrijd goed maakte. Verdiende eerste overwinning na een sterke prestatie met maar liefst ... 77% balbezit!!

De regen stroomde neer over de (deze keer goeie) grasmat in het Guldensporenstadion, en de bal ging snel rond. Een opening op tempo, met eerst even de thuisploeg richting Vandevoordt, maar al gauw de dominantie van onze ploeg. Eiting, Bongonda en Onuachu zorgden voor dreiging. De controle was voor ons, het balbezit ook, en toch was het KVK dat eerst scoorde, na een (te) eenvoudige kopbalgoal van Chevalier. Op achterstand, vervelend. We veroverden snel weer het balbezit en het veldoverwicht, goed voetbal ook weer, zonder veel gevaar evenwel. Een listig boogballetje van Eiting gaf Thorstvedt een kans, maar onze Noor prikte ze naast. Het was onze enige echte mogelijkheid nog, in die eerste helft. Aan de overkant zeilde een op Arteaga afgeweken bal maar net naast. Ruststand 1-0.

Zesde minuut na rust, bal van Thorstvedt in de loop van Heynen, oog in oog met doelman Ilic, maar er niet voorbij. Niet getreurd: op de daaropvolgende hoekschop (van de ingevallen Trésor) knikte Onuachu hard binnen: 1-1. Eerste competitiegoal van de topschutter en beste speler van het voorbije seizoen. Derde assist al voor onze Mike. En de vierde had er kort na kunnen volgen, na een geweldige aanval. Een-twee met Onuachu, perfect strak voor doel, Bongonda in een tijd, op Ilic. Jammer, die aanval verdiende een doelpunt. We wilden meer, zoveel was duidelijk. Nieuwe corner, de kruin van Thorstvedt, en de bal likte de bovenkant van de lat. Kortrijk werd van het kastje naar de muur gespeeld, en ook weer terug. Eiting kogelde naast. Onuachu, Thorstvedt, Trésor, Bongonda: er ging voortdurend dreiging uit van onze 'voorste vier'. De goal hing in de lucht, waaruit de regen maar bleef stromen. Een omsingeling was het. Trésor werd afgeblokt, Onuachu kopte binnen het bereik van Ilic. Het slotoffensief dan, tegen een versterkte burcht van Kortrijk, dat nog loerde op een zeldzame counter. We probeerden alles, Bongonda trapte nog hard op doel in blessuretijd, maar de goal leek niet meer te vallen. Tot Daniel Muñoz - uitgerekend hij, na zijn ongelukkige momenten tegen Sjachtar - van dichtbij een bal na de laatste hoekschop (van opnieuw Trésor) binnen tikte. Eindelijk onze eerste overwinning, en dik verdiend. Na het goeie spel, nu ook het resultaat. Forza Racing!

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, McKenzie (65' Lucumí), Arteaga, Eiting, Heynen, Thorstvedt, Ito (46' Trésor), Onuachu (87' Dessers), Bongonda

17'  1-0  Chevalier
52'  1-1  Onuachu  (assist: Trésor)
93'  1-2  Muñoz  (assist: Trésor)