Na de fraaie prestatie én de driepunter in Kortrijk stond er vanmorgen een rustige training op het programma. De spelers die gisteren in de basis waren gestart plus de halfweg ingevallen Mike Trésor hielden het bij een hersteltraining met wat fun. De anderen werkten een wat uitgebreidere sessie af.  Angelo Preciado kon daar al een gedeelte van afwerken, maar de wedstrijd tegen Sjachtar komt voor hem nog te vroeg. Ook Simen Juklerød is nog niet beschikbaar en maakt de verplaatsing naar Oekraïne niet mee. 

Iedereen was het er in Kortrijk over eens: de eerste overwinning van het seizoen, gekoppeld aan de manier waarop, geeft ons heel veel extra vertrouwen richting die terugwedstrijd tegen Donetsk. Tenslotte hebben we ook in de heenmatch al getoond dat we best wel onze voet kunnen zetten naast die van Sjachtar. Spelers en staf zijn unaniem: we geloven nog in onze kansen, en zullen er ook alles aan doen om de wedstrijd in het Olimpiejsky in Kiev te winnen en ons alsnog te kwalificeren voor de play-offronde. 

Selectie van 23, vlucht vanuit Luik

Coach John van den Brom neemt 23 spelers mee naar Oekraïne. De groep is dezelfde als die van afgelopen dinsdag. Dat betekent dat (ex-)beloften Jay-Dee Geusens en Andras Nemeth zich bij de 21 voegen die gisteren de bus namen naar Kortrijk. De Genkse delegatie verzamelt morgenvroeg en vliegt om 9.15 uur vanuit Luik richting Kiev. De huidige coronamaatregelen in Nederland maken dat de traditionele vertrekplaats Maastricht voor deze trip minder geschikt is. De vlucht duurt een kleine drie uur. 
Om 18.15 uur is er in het stadion de persconferentie met de coach en een nog aan te duiden speler, gevolgd door de afsluittraining. Het zal zonnig en flink warm zijn in Kiev, tot 30 graden. Dinsdag wordt onweerachtig.