Terugkeer naar de vaderlandse competitie, met een thuiswedstrijd die al weken met stip staat genoteerd in de agenda van iedereen in de club. De reden ligt voor de hand: we mogen ons stadion weer vullen. Onze supporters mogen weer met z’n allen naar hun ploeg komen kijken, tenminste als ze COVID safe zijn. De nieuwe regels, en het feit dat we midden augustus zijn, zal er allicht voor zorgen dat we nog niet op full capacity gaan zitten. Maar na de twee wedstrijden met om en bij de 5000 toeschouwers gaan we nu toch al uitkomen op een cijfer tussen het dubbele en - hopelijk - het driedubbele. De ploeg kan er enkel wel bij varen dat er nog meer vocale steun kan ingezet worden. En die ploeg was na de nederlaag in Kiev ontgoocheld, maar zeker niet aangeslagen.

Kom jij naar de wedstrijd? Ontdek wat je zeker moet weten.

Coach John van den Brom aan het woord:

“Woensdag hebben we na onze terugkeer nog getraind. Toen zat het best nog diep. Gisteren was het al ok, en vandaag zag ik de groep weer fris en scherp. Dat betekent toch dat ze het goed verteerd hebben. Het zijn wel drie pittige wedstrijden geweest, fysiek zwaar, en ik verwacht tegen Leuven niks anders. Ik ga daar dus ook wel rekening mee houden. De komende weken gaan we de extra tijd gebruiken om iedereen in de groep op hetzelfde fysieke niveau te krijgen. Maar eerst deze wedstrijd. Met de steun van nog meer publiek. Ik kijk er enorm naar uit. En de jongens zien en voelen ook dat er vanalles staat te gebeuren.”

OH Leuven is aan de nieuwe competitie begonnen met drie gelijke spelen, telkens 1-1. Met Casper de Norre, Siebe Schrijvers en nu ook Sébastien Dewaest spelen er drie ex-Genkies bij de Leuvenaars. OHL was vorig seizoen als nieuwkomer een van de revelaties.

Selectie van 21

Sinds woensdag is onze groep helemaal compleet. Met Eboué Kouassi is nu ook de laatste international terug. Hij nam met Ivoorkust deel aan de Olympische Spelen. De Ivorianen gingen er in de kwartfinales pas uit, na verlengingen tegen Spanje. Kouassi komt nog niet in aanmerking voor de wedstrijd tegen OHL, en ook Simen Juklerød en Angelo Preciado zijn nog niet inzetbaar. Simen staat intussen wel terug op het oefenveld, Angelo nog niet. De selectie bestaat uit 21 spelers, dezelfde als in Kortrijk.