za 14 aug 2021, 20:45
KRC Genk KRC Genk 4 - 0 OH Leuven OH Leuven

Het was weer de moeite om er bij te zijn en onze ploeg te zien spelen. Alleen al de 3-0 van Ito was het waard. En het publiek, het keerde tevreden en dankbaar terug naar huis. 

Eindelijk mooi gevulde tribunes: wat was dat lang geleden! Ze mochten nog voor aanvang applaudisseren en zingen, voor Jhon Lucumi en Junya Ito, beiden gevierd voor hun honderdste wedstrijd voor KRC Genk, afgelopen dinsdag in Kiev. Daarna zagen de supporters onze ploeg een droomstart nemen. Geen drie minuten ver en Théo Bongonda had er al eentje binnen geprikt. Carel Eiting verraste met een hakballetje, Gerardo Arteaga legde opzij en Théo twijfelde niet. Zijn vierde competitiedoelpunt al, zijn vijfde in deze nog verse jaargang. De trein leek vertrokken, dit kon wel eens een galavoorstelling worden. Bongonda scoorde een tweede keer, na wat eerst een duidelijke duw leek tegen Paul Onuachu. Maar de ref had een (denkbeeldige?) overtreding van Onuachu gezien en keurde de goal af. De VAR? Die ‘mag’ dan niet meer ingrijpen, zegt het boekje. Tweede keer goeie keer dan? Onuachu werd vrijgespeeld en kogelde in het dak van het doel, maar nu was er buitenspel mee gemoeid. Meer van dat. Cuesta kopte over, Bongonda kreeg nog een topkans na een snelle omschakeling over Ito, maar hij pegelde ze met z’n rechter over. Bij OHL stonden drie ex-Genkies in de basis: Sébastien Dewaest, Casper de Norre en Siebe Schrijvers. De gewezen aanvoerder had het niet onder de markt met Paul en maakte kort voor de rust bijna een owngoal op een harde voorzet van Ito. Net voor rust blesseerde Trésor zich bij een sprint naar de eigen speelveld. Hij zou niet meer uit de kleedkamer komen.

Zijn vervanger Kristian Thorstvedt zorgde voor het eerste grote gevaar in de tweede helft. In de draai, snoeihard, via de vingertoppen van doelman Romo over. We wilden die 2-0, zoveel was duidelijk. Toen Thorstvedt een bal terug voor doel kopte, was Onuachu als vanouds genadeloos. Zijn tweede goal op rij. Meteen daarna Bongonda alleen op Romo, rond de doelman ook, maar de hoek was iets te scherp geworden. En ook een schot van Théo zoefde net langs de paal in het zijnet. Midden de tweede helft snelde Ito ervandoor. Hij gaf mee aan Bongonda, maar nu liftte hij de bal met rechts net iets te hoog. Het was wachten op meer doelpunten, al moest Maarten Vandevoordt ook een paar keer zijn kunnen tonen. 

Maar er kwam nog een geweldig toetje. Een overheerlijke combinatie die begon en eindigde bij Junya Ito. Tiki-taka van de bovenste plank, met als slotakkoord een fantastische boogbal met links, hoog in de verste hoek: 3-0! Een goal van 10/10, eentje die iedereen in ons stadion op de banken kreeg. Ito zag nog een extra doelpunt afgekeurd, het derde al van de avond. Helemaal op het einde wipte Eiting de bal simpel over het muurtje tot bij Thorstvedt en die nam Romo te grazen. Zo stuurden we OH Leuven met 4-0 naar huis.

Prachtige overwinning. Prachtige avond. Onze spelers waren outstanding, net als onze supporters. Meer van dat. Forzaaaaa Racing!

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumí (79' McKenzie), Arteaga, Eiting, Heynen, Trésor (46’ Thorstvedt), Ito, Onuachu, Bongonda (85' Toma). 

Doelpunten

  3'   1-0  Bongonda  (assist: Arteaga)
59’  2-0  Onuachu 
78'  3-0  Ito 
90+2'  4-0 Thorstvedt