Zondag komt Anderlecht naar de Cegeka Arena, zoals onze thuishaven vanaf nu en voor de komende tien jaar heet. Een topper die hopelijk heel veel volk naar ons stadion lokt. Laatste weekend van de vakantie, een mooie affiche en onze manschappen op volle toeren en op (bijna) volle kracht: dat moet kunnen! 

Even recapituleren: op de uitwinst bij Kortrijk volgde een heerlijke prestatie tegen OH Leuven, waarbij 10.000 toeschouwers kraaiden van de pret over het geleverde spel. Een karrevracht aan kansen, prachtige doelpunten, spektakel. Onze helden waren in grote doen. Er is geen enkele reden om te denken dat ze niet op dat elan kunnen doorgaan. Ze hebben wat extra rust gekregen, en op de training spatten het plezier en de scherpte er de jongste dagen weer van af.

Onze tegenstander telt net als wij zeven punten uit vier wedstrijden, maar ze hebben daar niet meteen leuke dagen achter de rug. Ook Anderlecht had vorig weekend vrij gekregen om z’n Europese opdracht tot een goed einde te brengen. Dat lukte niet, en de kritiek na het verlies bij Vitesse was niet mals. Niet dat wij er daarom mogen uitgaan dat het ‘appeltje-banaantje’ wordt – een makkie. Daar is ook onze coach zich van bewust.

Coach John van den Brom

“Ja, ik was verrast van wat ik gezien heb. Ik was ook bij de heenwedstrijd al aanwezig in het stadion, en donderdag weer. Maar dat zegt niks voor zondag. Het kan best dat wij een heel ander Anderlecht voor ons zullen krijgen. Ze zullen willen reageren. Onze laatste duels waren telkens mooie wedstrijden, op het scherp van de snee. Maar wij kijken uiteraard weer naar onszelf. Wij willen de lijn doortrekken van onze jongste wedstrijden. Tegen Leuven hebben we nogmaals bewezen hoe goed we kunnen voetballen. Het stadion zal nog een stuk meer gevuld zijn. Hopelijk kunnen we onze supporters opnieuw een heerlijke avond bezorgen.” 

Nieuwkomer Iké Ugbo meteen in de selectie van 21

Net voor de interlandbreak kan John van den Brom weer rekenen op een ruime groep. Behalve Siemen Juklerød en Angelo Preciado is iedereen inzetbaar. Nieuweling Iké Ugbo trainde de voorbije dagen voluit mee en zit meteen in de kern.Tweede doelman Tobe Leysen en een aantal andere jongeren van de A-kern speelden gisteravond met de beloften tegen Antwerp. Onze jonge Genkies openden de competitie met een sterke prestatie: ze wonnen met 4-0. Luca Oyen voegt zich ook nog bij de selectie voor zondag.

Kom jij naar de match? 

--> Neem alle informatie grondig door: wat je zeker moeten weten als je naar de wedstrijd komt. 

Voor het goede doel: bied op gedragen shirts van onze spelers

Onze spelers zullen hun borst nat maken om de drie punten in Genk te houden. Wil jij het gedragen shirt van je favoriete speler? Bied mee via MatchWornShirts