zo 29 aug 2021, 18:30
KRC Genk KRC Genk 1 - 0 Anderlecht Anderlecht

In de topper tegen Anderlecht leek het lang 0-0 te worden, maar in de absolute slotfase scoorde onze nieuwe spits Ugbo. Met 10 punten uit vijf wedstrijden hebben we onze start allesbehalve gemist. Onze ploeg staat (met een wedstrijd minder gespeeld)  vierde, op twee punten van leider - en onze volgende tegenstander - Union.

Een druilerige zondagavond was het decor voor de eerste topper in de Cegeka Arena. Anderlecht was donderdagavond met het schaamrood op de wangen uit Arnhem teruggekeerd, maar dreigde al even in de openingsminuut. Het was aftasten, langs beide kanten. De bezoekers zakten in en hielden de ruimtes gesloten. Toch kwamen er enkele mogelijkheden. Eiting schepte richting Bongonda, maar Théo kon de bal net niet vol overnemen. Thorstvedt zette plots Ito vrij richting doel, maar oog in oog met Van Crombrugge plaatste Junya de bal voorbij de verste paal. Balbezit en goeie intenties, maar niet heel veel doelgevaar. Muñoz kopte een voorzet van Ito nog voorlangs, Bongonda kogelde anderhalve meter naast. Aan de overkant dook Lucumí in de baan van een schot van Zirkzee, en blokte hij een poging af van Raman toen die alleen richting Vandevoordt ging. Tussendoor tikte Harwood-Bellis een vrijschop tegen de buitenkant van de paal. Halfweg 0-0.

Het vierde kwartier vergeten we voor het gemak. De vlam in de pan, rond het uur. Het publiek er vol achter. Een snelle actie Muñoz-Ito, maar Onuachu kon de voorzet maar half beroeren. Het was een opflakkering. Het moest in het slotkwartier gebeuren. En zo geschiedde. Tien minuten voor tijd pakte Van Crombrugge nog uit met een geweldige save op een kopbal van Théo Bongonda. Een paar minuten later was de Anderlecht-doelman wel geklopt: Mike Trésor zag een opening en vond Thorstvedt, die gaf heerlijk mee met de net ingevallen Ugbo en onze nieuwe spits 'tchipte'  de bal knap binnen. Het stadion in lichterlaaie. Wat een droomdebuut voor Iké!

Onze ploeg hield de 1-0-voorsprong vastberaden vast. Lucumí en co weerden ook de laatste pogingen van Anderlecht met succes af. Winst! We nestelen ons zo in het zog van koploper Union op de vierde plaats, maar hebben nog een wedstrijd te goed. We kunnen met een goed gevoel de interlandbreak ingaan. Op naar meer!

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Arteaga, Eiting (72' Trésor), Heynen (82’ Hrošovský), Thorstvedt, Ito (91' McKenzie), Onuachu (82' Ugbo), Bongonda 

Doelpunten

 87'   1-0  Ugbo  (assist: Thorstvedt)