do 16 sep 2021, 18:45
Rapid Wien Rapid Wien 0 - 1 KRC Genk KRC Genk

Een graad of 23, een licht briesje: er was meer luchtcirculatie bij aanvang van de wedstrijd dan bij de laatste training gisteren. Een met 18.400 toeschouwers aardig gevuld stadion zorgde voor een leuke sfeer. Ruim 400 van Genk ook, en die lieten zich horen.

Dezelfde 11 van de voorbije wedstrijden begonnen met balbezit en controle aan de wedstrijd. De eerste doelpoging was Genks: Arteaga buitenom, Onuachu in de draai met links. Onze dreiging startte iets vaker vanop links dan vanop rechts, waar Ito z’n eerste paar voorzetten nog de precieze afstelling misten. Met de laatste of voorlaatste pass ging wel vaker nog net iets mis. Het balbezit klom naar 60%, Rapid maakte bitter weinig klaar, ook nagenoeg elke tweede bal was voor ons. Alleen waren we dus niet zuiver genoeg om tot uitgespeelde kansen te komen. Een bal in de box, in de loop van Onuachu leverde een schot op, maar het zeilde over. Ook Bongonda kreeg nog een schietkans, maar ook hij mikte te hoog. Halfweg 0-0.

Met Mike Trésor in de plaats en op de positie van Bongonda begonnen we met veel druk naar voren aan de tweede helft. Lucumí zag een poging afgeblokt op een corner van Trésor, Mike zelf zag een afgeweken poging nog uit doel gehaald en krulde ook een bal over. En dat allemaal binnen de eerste 4-5 minuten. Ito begon aan een leuke solo, maar werd nog net van de bal gezet. Rond het uur even een paar omschakelmomenten van Rapid, waarbij een schot voorlangs van spits Ercan Kara het gevaarlijkst was. Aan de overkant ging een poging van Ito maar net over. Midden de tweede helft ging de alarmbel af in het strafschopgebied van Rapid. Onuachu kopte goed, doelman Gartler redde. Een minuut later mooie aanval, Ito voor doel, en Onuachu die binnenduwde: 0-1 … ware het niet dat de VAR even moest geraadpleegd worden, en helaas was er sprake van nipt buitenspel. Een volgende uitbraak met Ito gaf Paul een kopbalkans, maar hij kon de voorzet onvoldoende drukken.

We doken de slotfase in, met nog altijd die 0-0: spannend. Ito ging razendsnel achter een hoge bal van Muñoz, verschalkte zijn tegenstander, maar werd neergetrokken. De ref hield het bij geel. Rapid Wien probeerde de laatste minuten door te komen met meer van die vervelende foutjes. Spelbederf. Onze jongens lieten het niet aan hun hart komen, en bleven gefocust spelen. In de toegevoegde tijd wederom magic Ito: dartel voorbij zijn man, strakke voorzet richting - je weet wel wie - Paul Onuachu en onze spits werkte koel af. Zijn 50ste doelpunt in 78 wedstrijden, jawel. WAT. EEN. LEGENDE.

0-1 na een hard bevochten maar verdiende zege. De drie punten, die nemen we mee naar Genk. Auf Wiedersehen!

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Arteaga, Eiting (90+4' McKenzie), Heynen, Thorstvedt, Ito, Onuachu, Bongonda (46’ Trésor)

90+3'  Onuachu  0-1 (assist: Ito)