Sportief directeur Dimitri de Condé verbindt zich voor langere termijn aan KRC Genk. Hij is bij manier van spreken een engagement voor het leven aangegaan bij de club van zijn hart. Als Head of Football wil hij KRC Genk in alle voetbalgerelateerde geledingen nog verder professionaliseren.

Hij is sinds maart 2015 sportief (of ‘technisch’) directeur van onze club en in die rol de hoofdverantwoordelijke voor de sportieve successen die de voorbije seizoenen zijn behaald. Naast de doorstroming van zelf opgeleide talenten is een hele stoet aan beloftevolle voetballers door hem naar Genk gebracht, vrucht van het uitstekende werk van het scoutingteam. Ze zijn her en der ontdekt, hebben zich hier ontwikkeld en hebben de ploeg naar een hoger niveau getild en voor prijzen gezorgd. Het is die weg die de club verder wil inslaan. De weg van het succes. En daarin is Dimitri de Condé cruciaal. Daarom zet hij nog een stap hogerop in de organisatie en wordt hij als ‘Head of Football’ de eindverantwoordelijke voor alle aspecten binnen onze club die met voetbal te maken hebben. Hij zal de bepalende factor zijn in de sportieve visie van de hele club, van de A-ploeg tot de jongste talenten in onze jeugdacademie.

Voorzitter Peter Croonen: “Dimitri ademt KRC Genk en behoort internationaal tot de absolute top in zijn vakgebied. Als club willen we voetbal nog bepalender maken en dus nog meer inzetten op het sportieve management. Dimitri is de geknipte persoon om te waken over ons DNA en om KRC Genk verder uit te bouwen tot een club van echte winnaars. Met dit nieuwe contract geven wij hem de sleutel voor onze sportieve toekomst in handen. De continuïteit is bij deze gewaarborgd.”

 

Algemeen directeur Erik Gerits: “Dit is alweer een belangrijke mijlpaal voor onze club. Dat we voluit voor elkaar blijven kiezen is geweldig nieuws én cruciaal voor de verdere ontwikkeling van KRC Genk. Het aandeel van Dimitri in onze sportieve successen van de voorbije jaren kan op geen enkele manier worden overschat. We willen hem alle tools geven om onze club de komende jaren naar het hoogst mogelijke sportieve niveau te loodsen. Wij kijken samen met veel vertrouwen naar de toekomst.”     

 

Dimitri de Condé, Head of Football: “Racing Genk is een fantastische club én de club van mijn hart – dat is geen geheim. Met dit vernieuwde engagement heb ik ook mijn hart gevolgd, hoewel ik de voorbije jaren ook door andere clubs ben benaderd. Ik voel me hier gewaardeerd voor wat ik doe en ben trots op wat we in die zes jaar dat ik sportief directeur ben samen hebben gerealiseerd. Het is onze missie en ambitie om samen KRC Genk de komende jaren naar een nog hoger niveau te tillen.”


KRC Genk is bijzonder trots om ook in de toekomst te kunnen rekenen op de ervaring en knowhow van een vakman als Dimitri. De sleutel voor onze sportieve toekomst is bij hem in uitstekende handen.