Verschroeiend: dat is het juiste woord voor de manier waarop onze U21 aan de beloftencompetitie zijn begonnen. Een vlekkeloze start in punten (15 op 15) en een doelsaldo (19-2) dat boekdelen spreekt. Antwerp en STVV kregen elk 4-0 om de oren, Cercle en Gent kwamen er iets beter van af, maar op speeldag 5 werd het 0-5 in Mechelen.

KRC Genk prijkt helemaal bovenaan, alleen Anderlecht heeft ook zijn vijf wedstrijden gewonnen. Cruciaal is dat onze beloften aan het eind in de top 4 eindigen, zodat ze komend seizoen in 1B mogen aantreden. En er tekent zich al een lichte afscheiding af: Club Brugge telt drie verliespunten, Gent, Standard en Antwerp al vijf. En net nu komt Standard naar Genk. Als onze U21 hun sterke reeks – het gros van deze kern zorgde ook al voor uitwinst in de UEFA Youth League in Keulen – kunnen voortzetten, dan nemen ze al een aardige voorsprong op een directe concurrent voor de top 4.

Onze beloftenploeg is talentrijk en vooral ook nog erg jong. Als we de korte speelmomenten van enkele buitenlandse spelers van de A-kern zoals Sadick, Preciado of Toma buiten beschouwing laten, zijn tot nog toe amper drie spelers van 20 of 21 jaar in actie gekomen. Zeventien- en achttienjarigen maken vooral de dienst uit. Uitblinkers genoeg ook. Met hun vier goals zijn Luca Oyen en András Németh uiteraard blikvangers. Maar ook nieuwkomer Kelvin John heeft op die korte tijd in Genk al flinke stappen gezet en laten zien dat hij een troef voor de toekomst van de club kan zijn. Aanvoerder Tuur Rommens en Amine Et-Taïbi oogstten vorige week nog lof voor hun prestaties bij de Belgische U19. Ook Vic Chambaere en Luca Oyen deden het daar prima. Sekou Diawara scoorde ook al vier keer voor onze U21, maar de centrumspits is momenteel geblesseerd en zal er vrijdagavond op het B-terrein van de Cegeka Arena niet bijlopen. Voor de goals zal het dan nog meer uitkijken zijn naar András Németh. Die komt in elk geval met veel vertrouwen aan de aftrap. András trof vorige week twee keer raak voor de U21 van Hongarije. Met doelman Tobe Leysen, Luca Oyen en Jay-Dee Geusens spelen tegen Standard nog drie andere jongeren uit de A-kern mee.

Kom onze beloften aanmoedigen 

Onze jongeren kunnen de steun van alle KRC Genk-supporters goed gebruiken! Kom jij onze beloften aanmoedigen? 

  • De afrap is om 19.30 uur
  • Toegangsprijzen: 5 euro (bij het inkomlokaal B-complex) / voor abonnees is de toegang gratis
  • Toegang zonder Covid Safe Ticket
  • Bubbels van max. acht personen
  • Cashless: betalen kan enkel met de Club Card (opladen enkel mogelijk met bancontact)