Opnieuw een mooi gevulde tribune in ons B-stadion vanavond, met daarbij ook heel wat Duitse supporters. Het ging dan ook om de Europese knikkers, een plaatsje in de tweede ronde van het 'Domestic Champions Path' in de UEFA Youth League. Onze jeugdspelers werkten de wedstrijd opnieuw keurig af, na de 2-4 in de heenwedstrijd werd 1. FC Köln vanavond met 3-1 weggezet.

Tijd voor een studierondje was er duidelijk niet. Al na amper twee minuten kon Németh doelman Urbig aan het werk zetten. Toch viel het doelpunt slechts enkele minuten later, aan de overkant. Schwirten pikte op en krulde het leer knap voorbij doelman Leysen. Achtervolgen geblazen? Geen probleem voor onze ploeg. Németh kapte zich tot tweemaal toe knap vrij in de Duitse zestien en legde vervolgens af tot bij Abid. Onze nummer tien twijfelde niet en deed de netten trillen: 1-1. Meer van dat, zo dacht ook Kelvin John. Hij zette knap de loopbeweging in maar vergat nadien te scoren. Ook Németh was er nog een keer erg dichtbij maar kon het hoofd niet koel houden. Naar de overkant dan, waar Et Taibi het tweede Duitse doelpunt nog net van de lijn kon keren. Luca Oyen en Tuur Rommens kregen de machine op links aan het praten en dat leverde opnieuw doelkansen op: Oyen knalde twee keer naast, ook Swerts kon niet kadreren. Aan de overkant geen doelgevaar meer, doelman Leysen werkloos. Rusten bij 1-1.

Tijdens de rust volgde nog even wat amok met enkele Duitse heethoofden die het veld bestormden, gelukkig kon de politie - met behulp van de aanwezige stewards - al snel voorkomen dat de situatie helemaal ontspoorde. De wedstrijd werd enkele minuten later dan gepland hervat.

Vroeg in de tweede helft zette Kelvin John de turbo aan en liet hij wel drie Keulenaars staan. Hij drong de zestien meter in en werd daar ten val gebracht. De scheidsrechter vond de overtreding echter te licht voor een penalty. Aan de overkant hield doelman Leysen onze ploeg een minuut later overeind met een knappe zweefduik op het schot van doelpuntenmaker Schwirten. Net wanneer de bezoekers leken te komen aandringen, ging Luca Oyen ervandoor. De Genkse groeibriljant sneed naar binnen en knalde het leer staalhard in de rechteronderhoek: pure klasse! De bezoekers wisten wat dat betekende en trokken met z'n allen ten aanval maar onze defensie hield keurig stand. Doelman Leysen moest nog amper in actie treden, tenzij voor een plukballetje vanop hoekschop zo nu en dan. De bezoekers probeerden wel, maar kwamen nergens toe. In de absolute slotfase was het zelfs Cutillas Carpe die onze ploeg nog een derde doelpunt kon schenken na een erg knap tikje van Nolan Martens, Carpe legde de bal echter voorlangs. Nog eens proberen dan maar, zo dacht Arabaci. Hij lokte een elfmeter uit na een knappe dribbel, Geusens bedankte en scoorde vanop de stip. De stand werd zo dus 3-1, meer dan genoeg voor onze jongens om een vervolg te breien aan hun Europese verhaal.

Opnieuw een zege, opnieuw dominant voetbal en opnieuw weinig kansen weggegeven: the future is bright. Op naar de tweede ronde van deze UEFA Youth League, daarin treffen we de winnaar van het duel Sparta Praag - MTK Budapest.

Leysen, Beerten, Et Taibi, Van De Perre, Rommens, Swerts (83' Cutillas Carpe), John (83' Arabaci), Geusens, Németh, Abid (75' El Khannous), Oyen (88' Martens)

8' 0-1 Schwirten
15' 1-1 Abid
58' 2-1 Oyen
90' 3-1 Geusens (pen)