zo 26 dec 2021, 21:00
KV Oostende KV Oostende 0 - 4 KRC Genk KRC Genk

Een druilerige, mistige zondagavond aan de kust. ‘Als die mist maar niet valt’, hoorde je iedereen denken. Stormwind, vrieskou en ijzel hebben al eerder gezorgd voor problemen bij onze wedstrijden in Oostende. Uitstel zou nu wel heel ongelegen komen.

Geen McKenzie, géén Juklerød - beiden niet fit - en dus keerden Jhon Lucumí en Gerardo Arteaga na enkele weken afwezigheid terug in de ploeg. Voorin was Iké Ugbo de logische vervanger voor Paul Onuachu. En onze aanvaller kon al snel de score openen. Minuut 6: Ito weggezet door Muñoz, breed voor doel en daar moest Ugbo de bal vanaf een meter maar binnen wandelen: 0-1. Binnen de 10 minuten had de 0-2 er kunnen zijn, na een heerlijk nummer en droog schot van Thorstvedt. Het was slechts even uitstel. Twee minuten later een lange bal van Hrosovsky in de ruimte voor Ito en die werkte netjes af: 0-2. De derde treffer hing in de stilaan uitgeklaarde lucht. Bongonda scoorde, maar bleek vanuit buitenspel te zijn ontsnapt. Bij de volgende uitbraak was het wel weer raak. Arteaga ‘tchipte’ naar de tweede zone en daar gleed Muñoz hard binnen, via doelman Hubert. 0-3 na 35 minuten. Keurig. Keer op keer sneden we makkelijk door de linies van het jeugdige KVO, maar zowel Bongonda als Thorstvedt lieten een vierde doelpunt liggen. 0-3 halfweg: dat was een meevaller voor de thuisploeg.

Op naar meer goals in de tweede helft. Na tien minuten een harde knik van Thorstvedt op hoekschop van Ito, maar Hubert ranselde de bal nog uit zijn doel. Op een volgende kans was het vervolgens een tijdje wachten. Geen tweede voor Ugbo: van dichtbij na een nieuwe hoekschop, via een Oostends been nog over. Niet lang erna stak Heynen knap diep op Muñoz en lag alles open. Er waren meerdere kandidaten om zijn aflegger over te nemen. Het werd Hrosovsky, en daar was dan toch de 0-4, laag in de verste hoek. De slotfase moesten we met 10 afwerken toen Thorstvedt werd uitgesloten. Meteen daarna hield Hubert een pegel van Ito uit doel. De ingevallen Paintsil had de forfaitscore nog aan de voet na een razendsnelle tegenaanval via invallers Eiting en Trésor. Maar weer stond de Oostendse goalie pal. De eindstand bleef 0-4, een overtuigende overwinning aan de kust.

We halen zo 7 op 9 in de laatste drie wedstrijden van het kalenderjaar. Een mooi einde voor het historische 2021. Een weekje rusten, vervolgens hard werken op winterstage in Benidorm en dan uitkijken naar wat het nieuwe jaar onze ploeg brengen zal. Tot in 2022, Genkies!

Voor het goede doel: bied op de matchworn truitjes van onze spelers

Onze ploeg speelde deze wedstrijd tegen Oostende in de truitjes van de kerstactie van de Jupiler Pro League. Bied mee op het gedragen én gesigneerde shirt van je favoriete speler en steun zo Younited Belgium:

BIED MEE

Vandevoordt, Muñoz (87' Cuesta), Sadick, Lucumí, Arteaga, Hrošovský (86' Eiting), Heynen, Thorstvedt, Ito (86' Trésor), Ugbo (79' Paintsil), Bongonda (73' Oyen)

6’  0-1  Ugbo (assist: Ito)
12'  0-2  Ito (assist: Hrošovský)
35'  0-3  Muñoz  (assist: Arteaga)
78'  0-4  Hrošovský  (assist: Muñoz)