Razer, ‘s werelds grootste hardware-fabrikant voor gamers, gaat een driejarig partnership aan met KRC Genk Esports. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse lifestyle-merk in zee gaat met een Benelux-team, evenals de eerste keer dat ze samenwerken met een esports-team dat ontstaan is uit een voetbalclub. KRC Genk Esports en Razer willen samen esports dichter bij topsport brengen.

De hoogwaardige esports-hardware van Razer gecombineerd met de ervaring en kennis van KRC Genk Esports op het vlak van fysieke en mentale training moet zorgen voor een team dat klaar is om internationaal te oogsten. Het partnership loopt tot eind 2024 en houdt in dat de esports-atleten van KRC Genk Esports exclusief de producten van Razer zullen gebruiken, zowel in trainingssessies als wedstrijden.

“Door een van de meeste succesvolle sportclubs in België en het grootste esports-merk samen te brengen, zullen KRC Genk en Razer demonsteren hoe nauw geconnecteerd topsport en esports zijn,” aldus Yann Salsedo, Head of Esports (EMEA) bij Razer. “Samen zullen we esports naar een hoger niveau brengen door onze esports-hardware te combineren met de expertise van KRC Genk op het vlak van topsport. Het doel: de spelers nóg verbeteren en zo naar internationaal succes leiden.”

Exclusief gebruik van Razer-hardware, én designs op maat van KRC Genk Esports

KRC Genk Esports ontstond in februari 2020. Sindsdien heeft het team zich voortdurend uitgebreid naar nieuwe games. Met ook sportief succes, getuige de derde plaats in de 2021 Belgian League, het tweede jaar van de Belgische professionele League of Legends European Regional League (ERL). Het partnership met Razer houdt exclusiviteit in op het vlak van randapparatuur, audio, console-producten, systemen, broadcasting en gamingstoelen. Daarnaast zal KRC Genk Esports ook deel uitmaken van het research and development-programma van Razer voor nieuwe esports-producten.

Ook voor fans van KRC Genk Esports is er goed nieuws: er komen binnenkort officially licensed KRC Genk Esports-designs op Razer Customs. Hierdoor kunnen fans hun Razer-producten personaliseren met designs, afbeeldingen, stickers en zelfs een eigen gamer-tag.

Stefano Pinna en co in Razer’s Wellness Program

Daarnaast zullen de spelers van KRC Genk Esports deelnemen aan het “Champions Start from Within” Wellness Program van Razer dat focust op fysieke activiteit, mentale gezondheid, slaap en voeding.

“Het mentale en fysieke aspect is cruciaal om optimaal te presteren in topsport. En dat is dus ook het geval in esports. In het Wellness Program van Razer zien we dan ook een grote meerwaarde,” aldus Bram Bartels, Esports Coordinator bij KRC Genk Esports. “Het is een win-winsituatie. Dankzij Razer wapenen we onze spelers met de beste tools en middelen zodat ze altijd in optimale omstandigheden kunnen spelen en competitief blijven. Onze spelers zorgen dan weer voor waardevolle feedback wat betreft de ontwikkeling van nieuwe esports-hardware.”

Meer informatie