De Welzijnscup is onze voetbalcompetitie voor jongeren uit instellingen. Normaal gesproken zou tijdens de kerstvakantie een nieuwsjaarfeestje plaatsvinden, maar dat werd door de coronacrisis geannuleerd. Om deze kinderen toch extra beleving te bieden in deze tijden schenkt onze club 14 KRC Genk-voetbaltafels aan de instellingen, verspreid over de verschillende leefgemeenschappen.

Dit zijn de instellingen die deelnemen aan de Welzijnscup: Bethanië, Jongenstehuis Don Bosco, De Passer, Fonto Nova, Sint-Ferdinand Lummen, Kids Hasselt, Vincentius Halen, Gigos Genk Zuid en Gigos Sledderlo. De drie andere Gigoswerkingen (Winterslag, Waterschei en Zwartberg) krijgen eveneens een voetbaltafel, want ook zij werken met kwetsbare jongeren.

Over de Welzijnscup

De Welzijnscup is opgedeeld in twee groepen: min 12-jarigen en plus 12-jarigen. Op woensdagnamiddag spelen de verschillende teams tegen elkaar in de indoorhal van KRC Genk. Alle teams spelen in onze kleuren, blauw en wit. Fairplay staat altijd centraal, tijdens iedere wedstrijd worden er punten op gegeven. De fairplay-beker is belangrijker en ook letterlijk groter dan de winnaar van de competitie. Zo'n 160-tal kinderen nemen er deel. Vorige edities van de Welzijnscup bewezen al dat de jongeren die deelnamen in dit voetbalproject veel meer meewerken aan hun herintegratie. Rotary Genk participeert en draagt structureel bij in dit project.