zo 23 jan 2022, 16:00
Union Sint-Gillis Union Sint-Gillis 2 - 1 KRC Genk KRC Genk

Zondagnamiddag in het Dudenpark. Aan de voorgevel van het hoofdgebouw van het stadion kleeft nog de sfeer van vroeger. Binnen druipt de nostalgie van de muren. Misschien nog meer dan elders wil je hier publiek bij hebben. De supporters van leider Union hadden zich dan maar hogerop in het park tussen de bomen opgesteld.

Wij begonnen ondernemend aan de wedstrijd. Union stond diep achterin en loerde op de tegenaanval. De eerste dreiging kwam ook van de thuisploeg en in minuut 27 schoot Nielsen een teruggelegde bal in de verste hoek, 1-0. Verder dan een laat schot (over) van Bryan Heynen kwamen we voor de rust niet meer. Alles zat potdicht, geen doorkomen aan.

Dan begon de tweede helft beter: meteen twee hoekschoppen, en een volley van Patrik Hrošovský, centraal op doel. Mike Trésor was er ingebracht voor Carel Eiting en hij zat meteen goed in de wedstrijd. Na vijf minuten borstelde hij een vrijschop over de muur, doelman Moris haalde de bal nog weg onder de lat. Kort nadien weer Trésor, aangespeeld door Muñoz, maar nu week zijn schot af in corner. Aan de overkant lag Maarten Vandevoordt uitstekend in de weg, aan het eind van een omschakeling met ex-Genkie Dante Vanzeir. Pech voor Trésor ook: een lage poging trof de buitenkant van de paal. Bij het ingaan van het slotkwartier werd de ingevallen Onuachu aangespeeld in de box én neergetrokken. Onze Gouden Schoen legde de strafschop zelf rustig weg: 1-1, zijn dertiende van het seizoen. Anderhalve minuut later kwam Onuachu een schoenmaat te kort om een scherpe voorzet van een ontsnapte Bongonda in doel te verlengen. Zat er nog meer in? Union leek zich neer te leggen bij een gelijkspel, onze ploeg wou meer. Coach Storck gooide nog Luca Oyen in de strijd. Hij toonde zich en was een gesel op de linkerflank. Toch sloeg Union terug. Eerst zagen de Brusselaars in de toegevoegde tijd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Meteen erna kregen ze een penalty voor een overtreding op Undav. Discutabel, want de fase speelde zich op de rand van de 16 af. Vanzeir zette de penalty om: 2-1 en wedstrijd gespeeld. Heel pijnlijk.

Vandevoordt, Muñoz, Sadick, McKenzie (67' Cuesta), Arteaga, Heynen, Eiting (46’ Trésor), Hrošovský, Ito, Ugbo (67' Onuachu), Bongonda (87' Oyen)

27’  1-0   Nielsen
77'  1-1   Onuachu (pen)