wo 09 feb 2022, 21:00
OH Leuven OH Leuven 2 - 1 KRC Genk KRC Genk

Een achterstand binnen de minuut, en met een man minder binnen het kwartier: dan moet je wellicht blij zijn met een punt. Hoewel het er net zo goed nog drie hadden kunnen zijn. Strijdlust genoeg, de betere kansen zelfs, maar er kwam helaas geen winnende treffer. Integendeel. Een late (en ook streng gegeven) penalty zorgde voor een nederlaag.

Enkele uren na de geweldige prestatie van onze U19 begonnen we aan onze eerste inhaalwedstrijd, in Leuven. Maar ‘beginnen’ deden we niet goed. Al binnen de minuut legde Sory Kaba – ooit voor KRC actief op een jeugdtoernooi – een voorzet vanop rechts netjes voorbij Vandevoordt: 1-0. Valse start! We reageerden snel met veel druk, en een kogel van Bongonda op de vuisten van Runarsson. Maar … na een kwartier stonden we met 10, na rood voor Bryan Heynen. Siebe Schrijvers, één van in totaal vier ex-Genkies, ging eerst in de fout op zijn ex-ploegmaat Bryan Heynen, waarna Bryan klaarblijkelijk vol op het onderbeen van Kaba terecht kwam. Ongelukkig, streng en vooral bijzonder vervelend voor onze winstkansen. Tot Trésor een vrijschop voor doel krulde en Sadick van dichtbij kon scoren. Eerste goal voor onze club van Mujaid. Een man minder, maar het hield ons niet tegen om vol voor de aanval te gaan. En had der bal niet op de stip gekund of gemoeten (?) toen Théo Bongonda aan een solo begon, tot in het strafschopgebied geraakte en daar licht werd aangetikt, maar ‘te laat’ viel? Voorts zagen we vooral veel foutjes en fouten op Onuachu, op Trésor ook. Dicht tegen de rust aan haalde Bongonda nog eens uit, maar hij trof de lat. En Juklerød ontsnapte en leverde iets tussen voorzet en schot af, waar Onuachu niet bij kon.

Onze coach haalde halfweg Trésor en Ito naar de kant voor Hrošovský en Arteaga. We schakelden over naar een verdediging met 3 en twee hogere flanken. Eerste dreiging na rust kwam opnieuw van Bongonda, met een volgende vlam over. Onuachu draaide weg van Dewaest, zijn schot was te centraal. We ontsnapten zelf aan een achterstand, toen Mercier een ferme streep trok ... tegen de lat. 
Paintsil kwam Onuachu vervangen, kreeg een ideale bal diep van Thorstvedt, maar zijn poging geraakte niet voorbij doelman Runarsson. Luca Oyen kwam nog voor Bongonda, en Preciado - iets eerder nog auteur van een fraaie actie en dito schot met links - moest nog geblesseerd naar de kant. Paintsil ontfutselde de bal aan Dewaest, Hrosovsky 'tchipte' naar de tweede paal, waaer Arteaga net onder de voorzet door ... werd geduwd. Ref Bert Put deed niks. En dus bleef het bij 1-1. Een pluim voor de inzet, bijna 80 minuten met 10 tegen 11, maar meer dan een punt was ons niet gegund. Er was ons zelfs niks gegund. Want op aangeven van de VAR ging ref Put nog een van dichtbij tegen de arm van Cuesta aangeschoten bal bekijken. En ja hoor: net als in Union ging de bal op de stip en verloren we nog met 2-1. Zuur, bitter. En gezien de globaal weinig 'faire' leiding, voelt het aan alsof we bestolen zijn. Dit verdienden we niet. 

Opstelling

Vandevoordt, Preciado (83' Cuesta), Sadick, Lucumí, Juklerød, Heynen, Thorstvedt, Trésor (46' Hrošovský), Ito, (46' Arteaga), Onuachu (72' Paintsil), Bongonda (80' Oyen). 

Doelpunten

  1’  1-0   Kaba
19’  1-1   Sadick
93'  2-1   Kaba (pen)

Rood

15’  Heynen