In de zomer van 2019 arriveerde Onuachu in de Cegeka Arena. 134 officiële wedstrijden later laat de minzame Nigeriaan een mooie legacy achter op onze club.
Zo wist hij 84 keer het doel te vinden voor onze hoofdmacht.
In het seizoen 2020 – 2021 gidste hij ons mee naar de bekerwinst en mocht hij, met 33 doelpunten op de teller, de prijs van profvoetballer van het jaar te én de Gouden Schoen in ontvangst nemen als beste speler op de Belgische velden.

Met zijn imposante gestalte in combinatie met goede voeten en een enorme werklust zonder bal heeft Onuachu zich de afgelopen jaren ontpopt tot één van de absolute sterkhouders van onze A-kern.

Niet verrast

Het was geen geheim dat Onuachu al lang droomde om in de Premier League te mogen aantreden. De club wilde hem die droom niet langer ontzeggen.

“Die droom heeft hij vandaag tijdens een lang gesprek nog eens uitgesproken. We konden hem niet langer tegenhouden om zijn droom waar te maken. Het doet me plezier dat Paul de club daar ook erkentelijk voor is”, reageert Head of Football Dimitri de Condé. “Zijn vertrek is uiteraard een groot verlies voor onze huidige selectie. Daar moeten we niet flauw over doen. Maar we waren voorbereid op een eventueel vertrek”, stelt de Condé de fans gerust.

Persoonlijk afscheid

Onuachu nam zelf afscheid van de supporters in een persoonlijke videoboodschap op sociale media. “Ik wil iedereen bedanken die me hier heeft helpen groeien. De verschillende coaches, de technische staf en natuurlijk de supporters. Ik wens de club het beste voor de toekomst. Het is mijn grootste wens dat ze de titel kunnen behalen. Genk zal altijd mijn thuis blijven, waar ik ook ga”, klonk het bij een duidelijk emotionele Onuachu.

De hele Genkse familie wil Paul bedanken voor de mooie jaren en de unieke momenten die hij de Genkse achterban mee heeft bezorgd. Hij verlaat de club met bekerwinst, de Gouden en de Ebbenhouten Schoen en de titel van topschutter.

De club en Paul zoeken samen nog een moment om hem in het bijzijn van alle supporters een gepast afscheid te geven in de Cegeka Arena.