Ruwe diamant

Arokodare komt over van de Franse tweedeklasser Amiens. In de Franse Ligue 2 wist hij in 23 wedstrijden 8 keer te scoren en twee assists aan te leveren. Met zijn 1 meter 97 moet de nieuwe Genkse aanwinst niet veel onderdoen voor zijn voorganger. Hij stond al langer op het Genkse verlanglijstje. Ook coach Wouter Vrancken was grote voorstander van zijn komst.

“Ondanks zijn lengte is hij heel beweeglijk, snel in de eerste meters en sterk met het hoofd”, verklaart Dimitri de Condé de keuze voor de nieuwe Genkse aanvaller. “Tolu laat vandaag al flitsen van zijn klasse zien. Daarnaast zit er ook nog heel wat rek op. Onder de vleugels van onze technische staf gaat hij de komende jaren nog grote stappen voorwaarts kunnen zetten. We hebben met verschillende andere jonge talenten bewezen dat KRC Genk daarvoor de ideale omgeving is.”

Ook Tolu Arokodare zelf is in zijn nopjes om zijn nieuw thuis: “Ik ben heel blij om in Genk te zijn. Op dit moment in mijn carrière kan ik mij geen betere club inbeelden. Ik hoop samen met het team de goede resultaten van de eerste seizoenshelft verder te zetten en prijzen te pakken. Paul laat grote schoenen achter om te vullen. Maar ik ben vastberaden om mij 100% te geven voor deze mooie club.”

De hele club wenst Tolu alle succes toe.