De lentezon komt tevoorschijn, en zo komen ook de Champions Play-Offs steeds dichterbij. Er resten nog twee duels in de reguliere competitie vooraleer de clash der titanen van de Belgische competitie kan beginnen. Twee belangrijke wedstrijden om onze pole position te versterken, al wordt het geen makkelijke opdracht. Dat weet ook Vrancken: “We zullen een ander Anderlecht zien als in de heenwedstrijd, toen we er met 0-2 gingen winnen. Anderlecht zit in een goede flow en is bezig aan een knap Europees parcours. Ze brengen veel intensiviteit en kunnen goed voetbal op de mat brengen. Er zit een goede combinatie van individuele kwaliteit, ervaring en voetballend vermogen”, verklaart onze coach.

Daarnaast kwam hij ook nog even terug op de wedstrijd in Standard. “Voetbal speel je om te winnen. Verliezen is altijd een ontgoocheling, maar er waren ook positieve zaken op te merken in Luik. We hebben driekwart van de wedstrijd gedomineerd met combinatievoetbal”, klinkt Vrancken zelfzeker. “We hebben de wedstrijd geanalyseerd, goede en minder goede dingen benoemd en zijn ermee aan de slag gegaan op het trainingsveld”,  licht de coach toe.  

Geschorste kapitein, gemotiveerde Ait El Hadj

Bryan Heynen ontving in Luik zijn vijfde gele kaart van het seizoen, en is daarom geschorst voor de wedstrijd tegen Anderlecht aanstaande zondag. Wel in de selectie? Anouar Ait El Hadj. De aanvallende middenvelder kwam afgelopen wintermercato over van paars-wit. Het wordt een speciale wedstrijd voor hem, dat weet ook onze coach: “Anouar is een jongen die altijd met veel wilskracht op training staat. De wedstrijd tegen Anderlecht is altijd spannend, maar voor hem zal hij waarschijnlijk nog dat tikkeltje specialer zijn. Dat is normaal, je kan tien jaar clubervaring niet zomaar vergeten.”

Goede sfeer in de kleedkamer

Ondanks het puntenverlies merkt de coach geen andere sfeer in de kleedkamer en op het trainingsveld. “Het geloof blijft groot in wat we doen, alle neuzen wijzen nog steeds naar dezelfde kant. Ik merk geen andere reacties, benaderingen of verschillen in werking. We weten wat er van ons verwacht wordt en werken hard om ervoor te zorgen dat het kwartje opnieuw onze kant op valt”,  sluit onze coach af.

Selectie

Doelmannen: Vandevoordt, Leysen, Penders
Verdedigers: 
McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Didden, Rommens, Preciado
Middenvelders: 
Aziz, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, Oyen, Galarza, El Khannouss
Aanvallers: 
Samatta, Sor,  Paintsil