Enkele uren voor de deadline verstreek waarop KRC Genk haar Europese lijst moest indienen, arriveerden nog twee nieuwe gezichten in de Cegeka Arena. Andi Zeqiri wordt de nieuwe man die de Genkse aanval mee zal dragen. Zakaria El Ouahdi moet op de rechtsachter de concurrentie aangaan met Daniel Muñoz. Beide nieuwkomers tekenen een contract voor 3 seizoenen met een optie voor een extra seizoen.

Extra aanvallend Genks geweld

Zeqiri maakt de overstap van Brighton. De afgelopen twee seizoenen leende de voormalige club van Leandro Trossard de Zwitser uit aan respectievelijk FC Augsburg en FC Basel. Vooral in zijn thuisland gaf de nieuwe Genkse spits zijn visitekaartje af. In 50 wedstrijden wist hij 18 keer te scoren en gaf hij twee assists. In de Conference League schopte hij het met FC Basel afgelopen seizoen tot de halve finales waar ze op Fiorentina stootten, de eerste tegenstander van KRC Genk in de groepsfase van de Conference League dit seizoen.

“Andi is een beweeglijke aanvaller met veel loopvermogen en een goede positionering in de box. Hij is heel complementair met de jongens die we al hebben rondlopen in het team. Kortom, de ideale aanvulling voor ons aanvallend compartiment”, aldus Head of Football Dimitri de Condé.

Zeqiri zelf kwam met een brede glimlach de Cegeka Arena binnengewandeld: “Logisch”, klinkt het bij de nieuwe Genkse nummer 9. “KRC Genk is een club met een enorme geschiedenis. Sommigen van de beste spelers op de Europese velden zijn in Genk gepasseerd. De ambitie spat er hier vanaf. Ze willen meedoen voor de titel en ze spelen Europees voetbal. Leandro Trossard ken ik nog van bij Brighton. Hij heeft mij veel goeds verteld over de club. Ik sta te popelen om eraan te beginnen.”

21-jarige moderne flankverdediger  

Ook Zakaria El Ouahdi komt de Genkse achterhoede versterken. Afgelopen seizoen was El Ouahdi, met 8 doelpunten en 6 assists in 55 wedstrijden, één van de uitblinkers bij RWDM dat de promotie naar de hoogste klasse afdwong. Prestaties die de aandacht trokken van meerdere clubs, maar uiteindelijk kon een avontuur in Genk hem het meest bekoren. El Ouahdi werd in Brussel vooral als wingback uitgespeeld. In Genk moet hij de concurrentie op de rechtsachter aangaan met Daniel Muñoz. Een positie die hij ook bij de Marokkaanse U23 bekleed.

“Zakaria is alles wat wij zoeken in een moderne flankverdediger. Hij combineert verdedigende kwaliteiten met creatieve en offensieve impulsen. In onze aanvallende spelstijl komt hij helemaal tot zijn recht”, duidt Dimitri de Condé de kwaliteiten van de nieuwe Genkse aanwinst.

Ook de kersverse Genkie moest naar eigen zeggen niet lang nadenken toen de interesse concreet werd. “Genk wil altijd de bal hebben en speelt aanvallend voetbal over de grond. Dat past perfect bij mijn kwaliteiten. Voor mij is KRC Genk gewoon de beste club van het land”, aldus El Ouahdi. “Ook Bilal El Khannouss, die ik ken van bij de Marokkaanse U23, heeft ook goed zijn best gedaan om reclame te maken voor zijn ploeg”, knipoogt de nieuwe Genkie.

Welkom, Genkies!