za 16 sep 2023, 18:15
Union Sint-Gillis Union Sint-Gillis 0 - 2 KRC Genk KRC Genk
Na de interlandbreak trokken onze jongens opnieuw ten strijde in de vaderlandse competitie. Het decor? Het Dudenpark te Brussel. Zeqiri beet de spits af met een basisplek, Sadick kreeg de voorkeur op McKenzie in de defensie. Kayembe begon op de linksachter. Met een overwinning nestelden we ons opnieuw in de kopgroep van het klassement. 
Eerste helft

De eerste wedstrijd na de interlandpauze was ook de eerste van onze nieuwe spits, Zeqiri. De Zwitser met Kosovaarse roots  smeet zich meteen. Vol in elke actie, goed in de balaanname. Al hadden we het de eerste helft moeilijk. Bij elk Genks balverlies volgde een snedige aanval van de thuisploeg. Na 20 minuten vond Heynen dan toch de zwakte bij de thuisploeg, door een balletje heerlijk in de rug van de defensie te leggen. Paintsil zette zijn turbo aan, liet Fedde Leysen ter plaatse, en legde breed tot bij Zeqiri. Die klaarde de klus, gevolgd door een innige omhelzing met de meegereisde supporters. Kan tellen als eerste date.

Union legde zich niet neer bij de achterstand, en trok meteen ten aanval om het openingsdoelpunt weg te vegen. Ze hadden kansen. Veel zelfs. Castro-Montes had de grootste kans om te nivelleren, maar vond clean sheet-koning Vandevoordt op zijn pad.

Tweede helft

Na de rust bleef Oyen in de kleedkamer. Met Hrosovsky wilde Vrancken meer mankracht centraal. Toen al was duidelijk: we zouden ervoor moeten strijden. En of we dat deden. Union eiste het balbezit wel op, wat zich in de openingsfase vertaalde in enkele kansen. Maar elke keer stond er een Genkie klaar om in te grijpen. Op het uur ging de Brusselse storm wat liggen, net toen er  regendruppels uit de lucht begonnen vallen. Wat later konden zowel Zeqiri als El Khannouss het leer net niet meegritsen om oog-in-oog op Moris af te stormen. 

De strijd was intens, de vechtlust gigantisch. Maar op de grootste kansen was het uiteindelijk wachten tot het slot. Amoura nam een voorzet van Puertas buitenkantje voet op de slof, maar viseerde de paal. Ook Tolu mikte in de slotfase op het doelkader, maar bediende in de herneming een opgerukte Galarza aan de tweede paal. Die maakte zijn eerste in een blauw-wit shirt, en trok zo de overwinning over de streep.

Forzaaaa! We zien ons morgen op de fandag, Genkies! 

“We waren niet goed vandaag. In het begin namen we teveel risico’s in balbezit waardoor we uit de wedstrijd geraakten. Daardoor was het strijden tot het eind. Veel efficiëntie in de aanvallende box gaf uiteindelijk de doorslag aan onze kant.” - Wouter Vrancken

Doelpunten

0-1 18' Zeqiri
0-2 90+6' Galarza

Opstelling

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Sadick, Kayembe, Heynen, Galarza, El Khannouss (77’ Aziz), Zeqiri (77’ Tolu), Paintsil (58’ Fadera), Oyen (45’ Hrosovsky).