Na de overwinning op Union staat er voor de supporters van KRC Genk op de fandag nog een leuke extra te wachten. Heynen en co stellen er de nieuwe officiële third kit voor dit seizoen voor. Op de socials van de club poseerde de Genkse kapitein, geflankeerd door youngsters El Khannouss en Bonsu Baah al in de nieuwe derde outfit. Opvallend: daarin geen plaats voor de clubkleuren blauw en wit. Koningsblauw maakt voor de gelegenheid plaats voor een zwart shirt met abstracte grijze vegen, een verwijzing naar het mijnverleden van de club. “De keuze was snel gemaakt. De inspiratie loopt hier gewoon in gangen onder het veld door”, knipoogt Algemeen Directeur Erik Gerits.

Zoek niet naar koningsblauw of maagdelijk wit op het nieuwe officiële derde kit voor het seizoen ’23 - ‘24 van KRC Genk. In het seizoen dat het stamnummer van KRC Genk – eerder KFC Winterslag -  100 jaar bestaat, kiest de vice-kampioen voor een opvallend zwart shirt. “Voor het design van dit shirt zijn we de mosterd letterlijk gaan halen onder de grond, waar de roots van onze club lopen. Het labyrint van mijngangen en -schachten waar ‘de vieze mannen’ vroeger in ploeterden, vinden de supporters vandaag ook terug op dit unieke shirt”, verklaart Directeur Business Development Sem Franssen.

Uniek patroon

Over uniek gesproken. Geen enkel patroon op de truitjes is hetzelfde. “Zo dragen zowel spelers als supporters allemaal een eigen stukje van onze geschiedenis met zich mee”, verklaart Algemeen Directeur Erik Gerits de keuze. “Creativiteit, zowel op het veld als ernaast, is één van de 5 kernwaarden van onze club. Dit collectorsitem is opnieuw een mooi voorbeeld dat die waarden hier geen loze woorden zijn.”

Primeur op de fandag

Na twee dagen teasen, showden Kapitein Bryan Heynen en youngsters El Khannouss en Bonsu Baah de nieuwe uitrusting zondagochtend op de socials van KRC Genk. De primeur in levenden lijve is voor de supporters die zondag naar de jaarlijkse fandag komen. Dan spelen de spelers van het eerste team en de speelsters van de KRC Genk Ladies een tornooi met de Genkids. Daarin komen de Genkies voor de eerste keer aan de aftrap in hun derde shirt. Supporters kunnen het shirt tijdens de fandag ook meteen aankopen in de fanshop of online.

Koop hier het nieuwe shirt