Bilal El Khannouss stapte eind 2022 voor de eerste keer het veld van de Cegeka Arena op als speler van het eerste elftal. Als 17-jarige kreeg hij toen het nummer 34 op de rug geborduurd. Vandaag, anderhalf jaar later, heeft Bilal zich ontpopt tot één van de absolute smaakmakers van onze competitie en wordt hij gezien als één van de grootste talenten op de Europese voetbalvelden. Als club zijn we enorm trots dat Bilal onze kleuren met hart en ziel wil verdedigen.

Schrik zondag daarom niet als je Bilal niet enkel op de nummer 10 positie ziet spelen, maar ook mét het nummer 10. Een vestimentaire position switch die onze youngster te danken heeft aan zijn uitzonderlijke prestaties en enorme inzet zowel op training als tijdens de wedstrijden. Het nummer 10 is in het voetbal erg gegeerd, en terecht. Enkel voor de meest creatieve geesten is die eer weggelegd. El Khannouss treedt hiermee in de voetsporen van enkele KRC-legendes als Josip Skoko, Thordur Gudjohnsson en Aly Samatta.

Met nummer 34 in Europa

Vanaf de volgende competitiewedstrijd, tegen de Sint-Truiden, zal Bilal het rugnummer 10 met trots dragen. Ook op de truitjes in de fanshop zal vanaf dan het nummer 10 onder Bilal zijn naam pronken. Let wel: in de Europese wedstrijden zal hij nog wel spelen met zijn voormalige nummer 34. De nummers die voor de Europese lijst werden doorgegeven, zijn bindend en kunnen niet meer worden aangepast.

Signeersessie

Het nummer 34 gaat wel de Genkse geschiedenis in als het eerste rugnummer van Bilal El Khannouss. Supporters met het originele truitje van Bilal kunnen een selfie en een handtekening van hem scoren in onze fanshop. Binnenkort meer daarover.