Om het 100-jarig jubileum van het stamnummer 322 te vieren, lanceert KRC Genk een eigen kledinglijn. De club brengt de kleding op de markt onder de gelijknamige naam van het stamnummer, DRIE22. De eerste collectie is meteen een heel bijzondere: 5 hoogtepunten uit de clubgeschiedenis werden vereeuwigd op een sweater of t-shirt. Voor de lancering gingen de 5 betrokken clublegendes met plezier op de foto.

Het stamnummer 322 van KRC Genk bestaat 100 jaar. Die mijlpaal in de geschiedenis van de mijnclub zorgde voor inspiratie bij de Limburgers. Met de lancering van een streetwear collectie maakt KRC Genk een trip down memory lane. “Eén van de 5 kernwaarden die onze club definiëren, is trots”, kadert Directeur Business Development Sem Franssen. “Geen beter moment dan een 100-jarig jubileum om vol trots terug te kijken op de rijke geschiedenis van ons stamnummer.”

5 clublegendes schitteren op collectorsitem

Om de streetwear kledinglijn te lanceren, pakt KRC Genk uit met een unieke Legend Collectie. De supporters konden een tijdje terug stemmen op hun all-time hoogtepunten uit de KRC-geschiedenis. “Nu weten ze ook waarvoor ze hun stem hebben uitgebracht”, knipoogt Fan Service Manager Tim Evens. “De 5 meest gekozen momenten, hebben we vereeuwigd op een trui en een t-shirt. Dit wordt een absoluut collectorsitem. Een must have voor elke Genkie.”

Top 5 hoogtepunten uit de clubgeschiedenis
  1. Kampioenengoal Kennedy tegen Standard Liège
  2. Eerste winst Beker van België (Domenico Olivieri)
  3. Penaltyheld Köteles & kwalificatie Champions League
  4. Goalgetter Branko Strupar
  5. Samagoal scoort 1-1 in Liverpool

Één van de 5 legendes die gewillig op de foto ging is huidig assistent trainer Domenico Olivieri. “De eerste bekerwinst zit in mijn geheugen gegrift. Als underdog hebben we die toen op een fantastische manier toch in de wacht kunnen slepen tegen Club Brugge. Het doet me plezier dat ook onze supporters met evenveel plezier terugdenken aan die eerste historische triomf van onze club”, aldus Olivieri.

De Legend collectie is de eerste lijn van het merk DRIE22. Met DRIE22 wil KRC Genk een aanbod creëren voor al haar supporters. Ook supporters die op een iets meer subtiele wijze verbonden willen zijn met KRC Genk om zo eender waar hun passie te kunnen uiten voor de club. De Legend collecte wordt vanaf vandaag te koop aangeboden in de fanshop van KRC Genk en online. Wie een exemplaar wil bemachtigen, moet echter snel zijn. De oplage is beperkt.

Koop nu jouw legend item