Daags na het bemoedigend gelijkspel tegen Fiorentina, blikte Wouter Vrancken vooruit op zondag. Dan ontvangen we om 13.30 uur onze provinciegenoten uit Sint-Truiden. Een wedstrijd waarvoor onze supporters traditioneel in grote getalen aanwezig zijn.

‘Samen met de supporters alles geven voor de derbyzege'

Maar ook spelers en trainer beseffen hoe belangrijk deze derby is. Vanzelfsprekend, wetend dat onze coach geboren en getogen Limburger is. Al wordt het geen eenvoudige opdracht, tegen een ploeg die – wel met een wedstrijd meer op de teller - verrassend op de zevende plek staat. Dat wist ook onze coach, die uitgedost in een trui van onze nieuwe DRIE22-collectie aansloot op het persmoment.

‘STVV is een andere ploeg dan vorig jaar’, stelde onze coach. ‘Ze hebben onder Fink een andere manier van spelen ontwikkeld. Ze vertrekken meer vanuit het eigen balbezit, minder vanuit het balbezit van de tegenstander. Op die manier proberen ze positief en mooi voetbal te spelen. Chapeau voor de coach’, klonk het lovend. 

Slachtoffers zijn er niet na de Europese wedstrijd van gisteren, vermoeidheid wel. ‘We houden de parameters constant in de gaten, het zal morgen een kwestie zijn van inschatten wie kan spelen en wie niet. Maar, we zullen opnieuw 100% klaar moeten zijn. Zowel fysiek als op mentaal vlak.’

Daar helpt ook jullie steun bij, supporters: 
'Sfeer doet sowieso iets, we spelen zondag in een vol stadion. Een derby wil je altijd winnen, zeker voor de eigen supporters. Ook de groep beseft dat deze wedstrijd speciaal is. Vanaf de eerste minuut gaan we samen met de supporters alles geven’, aldus Wouter Vrancken.

Genkies, jullie horen het: samen tonen we zondag wie de ploeg van Limburg is. Alles geven voor de derbyzege!

Kom je onze ploeg aanmoedigen? Check dan zeker de belangrijke info!

De selectie