vr 01 dec 2023, 20:00
Lommel SK Lommel SK 0 - 1 Jong Genk Jong Genk

Op vrijdagavond was het tijd voor de Limburgse derby, Jong Genk ging op bezoek in het Soevereinstadion te Lommel. Coach Coen was tevreden over het spel van het afgelopen weekend en maakte slechts één wijziging in de opstelling. Van de Perre kwam terug in de ploeg, waardoor John op de bank belandde.

Felle Start

Vanaf de eerste minuut was de intensiteit van de wedstrijd voelbaar, met stevige maar faire duels die de openingsfase kenmerkten. Onze Genkies lieten zich niet kennen en creëerden gevaar via Abid en Martens. Vooral Martens, die genoot van zijn tweede startplaats, liet na 20 minuten zien wat hij waard was. Nolan maakte een sterke run over de flank, kapte mooi naar binnen en schoof de bal prachtig in de dichtstbijzijnde hoek: 0-1. Niet veel later liet Martens weer van zich horen met een schot dat op het doelhout uiteenspatte. We waren even vergeten dat Lommel ook deelnam aan de wedstrijd. Talvitie en Sales lieten van zich horen, gelukkig stond Penders op de juiste plaats om de bal uit doel te weren.

Strijd in de Tweede Helft

Bij aanvang van de tweede helft was meteen duidelijk dat het een gevecht zou worden dat 45 minuten zou duren. Penders voorkwam al na één minuut een gelijkmaker van Wouters. Onze bezoekers stonden stevig tot Nizet in de 67ste minuut neerging in het strafschopgebied. Scheidsrechter Vermeiren wees naar de stip. Sales kwam één-op-één te staan met een onverzettelijke Penders, die uitstekend naar de hoek dook en de penalty stopte. Een absolute topwedstrijd van onze jonge keeper. Na een spannende slotfase wisten we de voorsprong vast te houden: 0-1 en vier op zes voor onze jongens!