Na de ontgoocheling in Leuven gingen de koppen de afgelopen dagen bij elkaar. In sneltempo zetten Wouter Vrancken en zijn staf hun team opnieuw op de rails. De eerst volgende opdracht: een treffen met competitieleider Union SG, op onze grond. Op de wekelijkse persconferentie blikte Vrancken vooruit op de komst van de Brusselaars.

Iedereen op zijn verantwoordelijkheden gewezen

Na het verlies in Leuven, was het stil in de Genkse kleedkamer de afgelopen dagen. “We hebben de zaken wel echt benoemd en iedereen op hun verantwoordelijkheden gewezen. Wie voor deze club wil spelen, moet dat ook uitstralen en laten zien dat hij absoluut een resultaat over de streep wil trekken”, liet Vrancken optekenen. “Ik denk dat de boodschap wel is doorgedrongen. Er waren al teveel ups-and-downs dit seizoen. Dat heeft met kwaliteit niets te maken. Elke speler moet voor zichzelf het vuur kunnen aanwakkeren voor elke wedstrijd. Je hebt de schoonste job die er bestaat. Dan moet je er alles voor doen en alles geven op training en tijdens de match”, benoemde onze coach de feiten.

Bladzijde omdraaien

“Vrijdagochtend hebben we alles nog eens benoemd. Vanaf dan hebben we de bladzijde ook omgedraaid. We moeten er ook niet te lang bij blijven stilstaan. De volgende opdracht dient zich opnieuw snel aan en die wordt ook geen cadeau. We spelen tegen de meest stabiele ploeg uit de competitie. Die passie en dat vuur hebben zij in overvloed. Maar langs de andere kant hebben wij ook wel de kwaliteiten om hen pijn te doen. We gaan er opnieuw alles aan doen om die wedstrijd te winnen. Vanaf minuut één moet er vuur in het team zitten", klonk onze coach strijdvaardig.

Niet met randzaken bezig zijn

Met Union krijgen onze jongens een geslepen ploeg tegenover zich met veel ervaring. “Er lopen inderdaad wel wat spelers rond die die de knepen van het vak kennen”, wist Vrancken. “We zullen boven die randzaken moeten staan. Onze troef ligt in onze kwaliteit van voetbal op het veld. Als we ons te fel laten meeslepen door die randzaken, dan kunnen we die kwaliteit ook niet meer brengen.”

Geen Cuesta, Galarza en Fadera

Cuesta en Galarza liepen in Leuven beiden tegen een vijfde gele kaart aan. Fadera overstrekte woensdag zijn knie en geraakt ook niet speelklaar voor de topper tegen Union. Bilal El Khannouss, terug van de Afrika Cup, sloot vrijdag dan weer opnieuw aan bij de groep en is inzetbaar voor zaterdag. Jongeren Josue Kongolo, Noah Adedeji-Sternberg en Konstantinos Karetsas worden opnieuw aan de kern toegevoegd.

Selectie