za 03 feb 2024, 20:45
KRC Genk KRC Genk 0 - 1 Union Sint-Gillis Union Sint-Gillis

In vergelijking met de verplaatsing in Leuven voerde Vrancken 4 wissels door. Sadick kwam in de plaats van de geschorste Cuesta in de centrale as achterin, Bonsu Baah verving Fadera (geblesseerd) op de linkerflank. El Khannouss (terug van de Afrika Cup) vormde met Heynen (terug uit schorsing) en Hrosovsky het trio op het middenveld.

Eerste helft

Wilskracht en passie zouden de doorslag geven wist Wouter Vrancken voor aanvang van de wedstrijd. Daar alvast geen gebrek aan tijdens de eerste 45 minuten van de partij tegen competitieleider Union. Aangevuurd door de gekende ‘Vechten! Winnen!’ werd het een helftje bikkelen, voornamelijk op het middenveld. Na een gezapig begin tekende Sor voor het eerste schot(je) tussen de palen. Een opwarmertje voor Moris. Yira was in zijn sas op de nummer 9. Nadat hij eerst Bonsu Baah al mooi had diepgestuurd, draaide hij even later Burges helemaal tureluurs rond de middencirkel. Die moest alle zijlen bijzetten om de snelle Nigeriaan de weg naar doel te beletten. Aan de overkant werden de ballen zowel vanop links als vanop rechts richting de knikker van de boomlange Nilsson gestuurd. Eerst zat McKenzie er goed tussen, even later stond het vizier van de Zweed niet op scherp. De grootste kans voor rust was nog voor de bezoekers. Na een driehoekje Vanhoutte – Nilsson – Puertas besloot de laatste met een gekruist schot. Vandevoordt hield zijn netten schoon met een knappe voetveeg. Vlak voor rust haalde Sadick nog de angel uit een snedige Brusselse counter. Zo stond de brilscore na de eerste helft nog steeds op het bord.

Tweede helft

Dezelfde 22 spelers tekenden present voor deel twee. Met een poortje achter het steunbeen leidde Paintsil een eerste Genkse aanval in. Een-tweetje met Sor, maar de daaropvolgende voorzet miste precisie. Luttele minuten later kon Bonsu dreigen, maar zijn afgeweken schot belandde in de handen van Moris. Tot het uur bleef het wachten op een reactie van Union, maar dat betekent niet dat ze niet gevaarlijk konden zijn. El Ouadhi keerde een schuiver van Sadiki van de lijn, vlak voordat we aan de overkant de score leken te openen. Maar een Genkse man-meer-situatie leverde geen doelpunt op. Amoura toonde zich efficiënter aan de overkant, hij knikte een vrije trap van Puertas tegen de netten. Puertas probeerde het later vanuit de draai, Sadiki van dichtbij. Vers bloed in drievoud blies de Genkse aanval nieuw leven in. Nkuba - pas ingevallen - schilderde eerst een voorzet op het hoofd van Oyen, en schoot nadien van dichtbij over. Het voorbereidend werk was prima, de afwerking miste precisie. Genkse wil, vuur en strijdlust leverden geen doelpunt meer op. Hoofd omhoog, op naar Mechelen volgende week zondag! 

'Ik heb vandaag veel goeie wil gezien. Maar in de laatste 30 meter konden we te weinig creëren. De maturiteit die Union op het veld brengt om die voorsprong tot het einde vast te houden, maakte het verschil. Het goede aan topsport is dat er snel een nieuwe wedstrijd aankomt.' - Wouter Vrancken

Opstelling

Vandevoordt, Sobol (86' Zeqiri), McKenzie, Sadick, El Ouahdi (’73 Nkuba), Hrosovsky, Heynen, Paintsil, Sor (76' Oyen), Bonsu Baah (’73 Tolu).

Doelpunten

0-1 67' Amoura