In een recente publicatie rangschikte het toonaangevende CIES Football Observatory bijna 800 clubs uit 48 competities wereldwijd op basis van de gemiddelde leeftijd van hun eerste teamaanwinsten in de afgelopen tien transferperiodes (van juli 2019 tot nu). In het lijstje pronkt KRC Genk op een indrukwekkende zesde plaats. Onze club, met een gemiddelde leeftijd van 22,50 jaar bij aanwerving, bevindt zich in het elitegezelschap van clubs zoals RB Salzburg, RB Bragantino, Athletic Club Bilbao en Shaktar Donetsk.

Deze rangschikking is een mooie illustratie van de waarden en de visie van KRC Genk. Al jaar en dag focust onze club in haar aankoopbeleid op jonge, talentvolle en ambitieuze spelers om ze onder de vlag van KRC Genk en volgens onze waarden en normen op te leiden tot de beste versies van zichzelf.

Dit lijstje bevestigt onze consistente manier van werken in het identificeren, ontwikkelen en integreren van jonge spelers in het eerste elftal, en de voorbije twee seizoenen ook bij Jong Genk. Deze manier van werken, gekoppeld aan een sterke jeugdwerking, zit diepgeworteld in het DNA van onze club en vormt de basis van ons succes op nationaal en internationaal niveau waarbij het respect voor onze manier van werken seizoen na seizoen groeit in België en ver daarbuiten.

Ontdek hier de volledige lijst.