Na het behalen van ons felbevochten ticket voor de Champions’ Play-offs, rollen we onze sokken op voor de eerste van tien resterende veldslagen. Op paasmaandag ontvangen we leider Union SG. Wouter Vrancken blikte vooruit met de verzamelde pers.
Puzzelen in de voorhoede

Vrancken kan geen beroep doen op Bonsu Baah (geschorst) en Sor voor de Genkse openingsdans in de Champions Play-offs. De snelle Nigeriaan liep een scheur op in de lies, en is niet meer inzetbaar dit seizoen. “Dat is zowel jammer voor hem als voor ons. Gelukkig sloot Fadera vorige week wel opnieuw aan op training en speelde een helft in de vriendschappelijke partij tegen Deinze. Maar 90 minuten zal hij wellicht nog niet aankunnen", wist onze coach, die anderzijds een uitgelezen kans ziet voor andere jongens om hun kans te grijpen: “Iedereen die in aanmerking komt om te spelen verwacht ik dat klaar is. Volgens mij is er geen mooier moment om je kwaliteiten te tonen. Ik hoop dat de jongens het mij qua keuzemogelijkheden zo moeilijk mogelijk maken de volgende weken.”  

“Favoriet of underdog, eigenlijk maakt dat niets uit.”

Of onze coach de bezoekers als titelfavoriet ziet? “Ja, maar simpelweg omdat ze de meeste punten hebben. Favoriet of underdog, het zijn enkel begrippen die leuk zijn om te schrijven. Ik denk dat het nog heel intense wedstrijden gaan worden”, klonk het bij Wouter, die zich de onderlinge confrontaties tegen Union goed herinnerde: “Union is heel standvastig, stabiel en efficiënt. Maar we hebben er twee degelijke matchen tegen gespeeld in de competitie. We zijn daar gaan winnen. Ook in eigen huis hebben we redelijk gespeeld en weinig weggegeven. Efficiëntie heeft toen de doorslag gegeven.”

Het tweesnijdend zwaard

Van de vier eerste wedstrijden spelen we er drie op onze grond. “Dat is een mes dat snijdt langs twee kanten, want dat betekent dat je in de terugronde minder voor eigen publiek speelt. Maar we gaan ervan uit dat het een voordeel is. Het geloof moet er zijn dat we resultaat kunnen halen, zeker met het publiek erachter. We moeten vooral uitgaan van onze eigen sterkte, te beginnen tegen Union.”

Onze selectie