za 13 apr 2024, 20:45
KRC Genk KRC Genk 1 - 1 Cercle Brugge Cercle Brugge

Met een zes op zes in het achterhoofd ontvingen onze jongens Cercle op eigen bodem. Een indrukwekkende corteo met meer dan 500 fans wachtte de spelersbus op naar aanloop van de wedstrijd. Vrancken bleef bij zijn – tot nog toe ongeklopte - formule en zette dezelfde elf op het wedstrijdblad.

Eerste helft

Van een zonneslag geen sprake in een zonovergoten Cegeka Arena, waar het openingskwartier allesbehalve op een studieronde leek. Tolu nam als eerst doelman Warleson onder vuur, waarna de Cercle-doelman in twee keer redding bracht. Nog maar tien minuten ver was Denkey het eindstation na een flipperkastfase in de zestien, maar met een frivool fantasietje kon hij Vandevoordt niet verrassen. "In intensiteit moeten we ze matchen, in kwaliteit het verschil kunnen maken", liet Vrancken voor de wedstrijd weten. Theorie die in praktijk werd omgezet. Onze jongens monopoliseerden de bal, Cercle kroop wat in egelstelling. Met overwicht tekenden onze jongens knappe acties op de mat, en verzilverden dat.  Tolu was het eindstation op een voorzet – vertrokken met chirurgische precisie – van Kayembe, en gaf Warleson met een rake kopbal het nakijken. Ook na het openingsdoelpunt veranderde er weinig aan het spelbeeld, uitgezonderd van een schot van Minda. Hij viseerde vanuit een moeilijke hoek de verste paal, maar zag het leer overwaaien. Aan de overkant was de dubbele voorsprong dichterbij, maar Hrosovsky en El Khannouss mikten op hun beurt over en naast. Zo trokken we met een verdiende voorsprong de kleedkamer in.

Tweede helft

Muslic voerde enkele wijzigingen door bij aanvang van deel twee. Ravych, die voor rust nog solliciteerde voor een tweede geel karton, werd vervangen door Popovic. Olaigbe kwam in de plek van Lemaréchal. Frisse krachten, maar het voorkwam niet dat Genk als eerst de neus aan het venster stak. Na een handvol minuten kon El Hadj uithalen, maar zijn schot strandde op Popovic. Nadien voerde Cercle de gekende pressing wat op, en puurde daar wat halve kansen uit. Denkey zag eerst een kopbal, en later een schot afblokken op een Genkse pion. Even later mikte hij op aangeven van Minda in het zijnet. Op een kwartier van het einde waren de grootste kansen nog van Genkse makelij. Een doorgekopte voorzet belandde bij Kayembe, die in één tijd Warleson tot een knappe reflex dwong. Ook voor Tolu lag de boulevard even later open, maar Popovic trok aan de noodrem. Cercle moest in ondertal verder, maar kwam toch langszij. Niet dankzij een uitgespeelde kans, wel dankzij mistasten in de Genkse defensie. Olaigbe strafte een foutje van Sadick af, en hoefde het leer enkel nog tussen het kader te schieten. Zuur, zeker omdat we overig verdedigend niets weggaven. Het foutje leek in blessuretijd even niet meer van belang, toen McKenzie zijn knikker tegen een vrije trap van El Khannouss zette. Maar Warleson grabbelde met een fraaie reflex de 2-1 uit zijn doel. Zo voelt het gelijkspel wat aan als een nederlaag, maar blijven we wel ongeslagen in de Play-offs.

Volgende week staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma, op zaterdag ontvangen we RSC Anderlecht. We zien ons, Genkies!

“Als ik de eerste helft bekijk deden we het heel goed, al moesten we met het overwicht dat we hadden meer kansen creëren. We vonden de ruimtes tegen een fris Cercle en kwamen verdiend op voorsprong. In de tweede helft werden de ruimtes kleiner, maar stond de organisatie nog steeds goed. Eigenlijk is het een individuele fout die ons 2 punten kost, maar op een foutje na ben ik wel tevreden. Onze ontgoocheling mag er zijn, maar dat is een goed teken. Nu moeten we elkaar pushen naar de volgende wedstrijd.” - Wouter Vrancken

Vandevoordt, El Ouahdi, Cuesta, Sadick (85' Fadera), McKenzie, Kayembe, Galarza, Hrosovsky, El Khannouss, Ait El Hadj (66' Bonsu Baah), Tolu.