OPRICHTING

Het OSV is opgericht als overkoepeling van de Supportersclubs en de supporters van KRC Genk en is officieel erkend door KRC Genk. Sinds 2016 is het OSV ook een VZW.

Het heeft als taak de belangen van de supporters te garanderen ten opzichte van KRC Genk. Ook op nationaal vlak komt het OSV op voor de supporters en is daarom  lid van ‘Belgian supporters’, zijnde de overkoepeling van alle supportersfederaties van België.

DOEL

Het OSV heeft als doel de supportersclubs te begeleiden met het organiseren van uitwedstrijden. Indien er combiregeling is (= verplicht met bus naar uitwedstrijden gaan) kunnen enkel officiële supportersclubs tickets bestellen via het OSV. Elke officiële supportersclub is lid van het OSV. Wil je mee naar een uitwedstrijd waar combiregeling van kracht is sluit je dan aan bij een supportersclub, zij regelen dan voor jou de tickets. Een lijst van alle supportersclubs vind je elders op deze website.

ACTIVITEITEN

Gouden schoen

Elke wedstrijd kan je als supporter je stem uit brengen voor je (KRC) man van de wedstrijd. Op het einde van het seizoen kunnen ook de supportersclubs hun top 3 doorgeven. Hiermee wordt bepaald wie de beste KRC speler van het seizoen is en wordt er een gouden, zilveren en bronzen schoen uitgereikt door het OSV.

Sinterklaas, Kerstactie en paaseierenraap

In de kerstperiode organiseert het OSV in samenwerking met KRC Genk een actie waarin er snoepgoed en gadgets uitgedeeld worden aan de jongste supporters in het stadion. Ook met Pasen is er een organisatie in samenwerking met KRC Genk.

Bowlingavond

Één maal per jaar organiseert het OSV een bowlingavond voor supportersclubs hier neemt ook de volledige spelerskern en technische staf aan deel.

Tony Greco CUP

Op de fandag organiseert het OSV een voetbaltornooi voor zijn aangesloten supportersclubs. Elke supportersclub kan zich inschrijven en deelnemen aan dit tornooi, de winnaar ontvangt de jaarlijkse Tony Greco CUP (wisselbeker).