Wie zijn wij?

Welkom bij het OSV (Overkoepelende Supportersvereniging). Als een officieel erkende vzw hebben wij ons tot doel gesteld om de belangen van de supporters van KRC Genk met de nodige passie en toewijding te behartigen. Wij willen een nog hechtere band smeden tussen onze club en haar supporters, en deze supporters een representatieve stem geven binnen de club. Door middel van een breed scala aan initiatieven en activiteiten, streven wij ernaar om een positieve supporterservaring te creëren en de band tussen de club en haar supporters te versterken. Bovenal vormen wij een hechte gemeenschap van gepassioneerde supporters, die allen dezelfde diepe liefde delen voor onze geweldige club. Wij nodigen u van harte uit om deel uit te maken van onze gemeenschap, uw passie voor KRC Genk met ons te delen en samen met ons te werken aan een nog stralendere toekomst voor onze club. Hieronder lichten wij graag onze werking toe.

Wat willen we bereiken?

Een supportersgemeenschap vormen die ELKE supporter van KRC Genk vertegenwoordigt, supportersparticipatie bevorderen via advies en signalering, en supporters ondersteunen en begeleiden. Deze doelstellingen zijn verankerd in onze statuten.

Waarover gaan we in gesprek met de club?

We willen feedback en ideeën uitwisselen om de beleving en betrokkenheid van supporters te verbeteren. Wij richten ons op thema's als wedstrijdorganisatie, clubcultuur, identiteit en sfeer. Beleid- of bestuurszaken worden niet of uitsluitend op hoofdlijnen behandeld, tenzij het onder het supportersbeleid van de club valt. De club ondersteunt dit initiatief.
En dat alles vanuit onze kernwaarden: openheid, passie, respect en transparantie.

Onze structuur

We werken vanuit 3 domeinen: 

  1. Sfeer & events: hier houden wij ons bezig met de organisatie van sfeeracties en evenementen. Ons doel is om de betrokkenheid en passie van de fans te vergroten door memorabele en opwindende ervaringen te creëren. Zo organiseren wij bijvoorbeeld jaarlijks de gouden schoenverkiezing, de paaseierenraap en een bowlingavond, en hebben we al meermaals gezorgd voor de verdeling van klappers en vlaggen in het stadion.

  2. Communicatie & vertegenwoordiging: dit domein verzorgt alle vormen van communicatie om de betrokkenheid en interactie met de supporters te bevorderen. Verder vertegenwoordigen en verdedigen wij de belangen van het OSV en alle supporters naar interne en externe stakeholders.

  3. Organisatie en administratie: Dit domein beheert alle administratieve processen van onze vzw, zorgt voor de werving van leden en sponsors, en zorgt voor de coördinatie en organisatie van de uitwedstrijden.

Fanpoint

Voor elke thuiswedstrijd kan je ons terugvinden in het fanpoint aan de zuidkant van het stadion.Heb jij ideeën, vragen of bekommernissen, kom dan gerust even langs!