zo 21 jul 2019, 16:00
Westerlo Westerlo 2 - 1 KRC Genk KRC Genk

Na het behalen van de Supercup, onze tiende prijs na de oprichting in 1988, bracht coach Felice Mazzu logischerwijze een volledig nieuwe ploeg tussen de lijnen in de oefenwedstrijd tegen KVC Westerlo.

1 – 1 aan de rust, enkelblessure voor Ndongala.

Het eerste kansje van de wedstrijd was voor de thuisploeg toen De Schryver net te laat kwam om een terug gekaatste bal af te werken. Coucke was er als de kippen bij om het leer te onderscheppen. Seconden later week een gedevieerde bal van Van Eenoo af in hoekschop. In minuut twaalf volgde het eerste schot op doel van de bezoekers. Vanzeir nam aan en haalde meteen uit. Het vizier stond nog slecht afgesteld en de bal ging over en naast.

In minuut 23 kreeg Van Eenoo een uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Hij nam een balletje breed van Janssens mooi aan en trapte in een tijd maar net over. Ndongala vervolgde met een solo die hij niet kon afwerken maar een minuutje later was het wel raak. Verdediger Kone ging in de fout, Hagi pikte op maar de lang uit vallende Van Hout kon zijn schot wegduwen. Spijtig genoeg voor hem belandde de bal in de voeten van Vanzeir en die poeierde genadeloos de 0 – 1 binnen.

In minuut 37 verprutste Brüls een uitgelezen kans om langszij te komen. Hagi verloor de bal, Lucumi gleed uit bij de voorzet en de Westelse middenvelder prikte de bal naast Coucke maar ook aan de verkeerde kant van de paal naast. In diezelfde minuut moest Ndongala naar de kant met een enkelblessure. Hij werd vervangen door Fiolic. Twee minuten later was het wel raak. Brüls kon voorbrengen vanop links en Petrov was eerst op de bal om van dichtbij binnen te duwen.

Diezelfde Petrov kreeg even later de bal in cadeauverpakking van Nastic. Dit keer ging zijn poging nipt naast. Aan de rust stond het 1 – 1.

Abrahams zorgt voor de 2 – 1.

Kort na het begin van de tweede helft mocht Hagi een vrije trap nemen centraal voor doel. De bal over de muur krullen was geen probleem, Van Hout verrassen lukte niet. Hagi sloot aan met een meesterlijk balletje tussendoor richting Fiolic. Die tikte tot bij Vanzeir maar die trapte in een tijd nipt naast. Tien minuten ver in de tweede helft knalde Hagi opnieuw een vrije trap op de brede bast van Van Hout.

Net voorbij het uur leverde mooi combinatiespel van de thuisploeg De Schryver een schietkans op maar die besloot hoog over. Kort daarna rukte Fiolic op door het midden, speelde Vanzeir diep aan en die probeerde breed te leggen tot bij Paintsil maar  Van Hout zat er tussen met zijn lange grijparmen. Aan de overkant pegelde Van Eenoo, met nog een klein kwartier te gaan vanop afstand net over de deklat.

De wedstrijd kabbelde rustig naar zijn einde. De vele vervangingen waren daar niet vreemd aan. Met nog vijf minuten te gaan knalde Abrahams een afvallende bal nog centimeters naast. Een minuut voor affluiten lukte het wel voor de Zuid-Afrikaan. Vanop de rand van de zestien prikte hij de 2 – 1 net naast de paal binnen. Dat was meteen ook de einduitslag van dit oefenduel.

Opstelling KVC Westerlo : Van Hout, Biset, Dewaele (70’ Remmer), Antunes (74’ Keita), Van Eenoo, De Schryver, Petrov (84’ Vaesen), Brüls (79’ Gboho), Kone, Janssens en Abrahams.

Opstelling KRC Genk : Coucke, Nastic, Wouters, Paintsil (71’ Leysen), Nygren, Vanzeir (71’ Bertaccini), Hagi (76’ Sierra), Khammas, Lucumi, Adewoye en Ndongala (37’ Fiolic).

Doelpunten :

27’ : 0 – 1 : Vanzeir
39’ : 1 – 1 : Petrov
88’ : 2 – 1 : Abrahams