vr 19 mrt 2021, 20:45
KRC Genk KRC Genk 2 - 2 Standard Standard

2-2, dat was de eindstand tegen Standard na een aangename pot voetbal met veel kansen. Onze ploeg had de meeste periodes van de wedstrijd het overwicht, maar ook Standard had kansen. Man van de match was Junya Ito. Onze Japanse snelheidsduivel was onhoudbaar en scoorde twee knappe goals.

Neen, van een 'voorproefje' voor de bekerfinale wilde niemand vooraf weten. Daarvoor zijn de belangen in de competitie gewoon veel te groot. De eerste twintig minuten verliepen zonder grote gebeurtenissen in beide doelgebieden. Maar dan zetten onze Genkies het balbezit ook om in gevaar en kansen. Voor Thorstvedt (over), voor Bongonda (over) en de beste voor Onuachu, na een pegel van Théo die door Bodart werd gekeerd, waarna Ito de bal weer voor doel bracht en Paul z'n halve retro niet vol kon wapenen. Op een scherpe voorzet van Heynen devieerde Bongonda nog net over. Het waren drie à vier goeie mogelijkheden, maar een doelpunt puurden we er niet uit. Dichter tegen de rust kwamen we twee keer goed weg. Eerst moest Bryan Heynen ter hulp snellen om Klauss in laatste instantie het schieten te beletten. Meteen daarna was er een prima hand van Vandevoordt nodig op een kopbal van Laifis.

Erger was dat Heynen even later naar de kant moest met wat we vrezen een liesblessure. Luca Oyen kwam hem vervangen. Standard had zich in de wedstrijd geknokt en ging op dat elan door aan het begin van de tweede helft. Het leverde een doelpunt op van Klauss die (zo oordeelde de VAR) op een haar na geen buitenspel stond. Op de reactie was het gelukkig niet lang wachten: opening Bongonda voor z'n maatje Ito, en Junya liet geen spaander heel van doelman Bodart: 1-1. Dik tien minuten later versnelde Ito in het strafschopgebied: teruglegger op de afgehaakte Onuachu, maar bal nog van de lijn geveegd. Geen twintig seconden later was Ito alweer aan zet. Nu deed onze ‘ninja’ het zelf, droog in de korte hoek: 2-1. Competitiegoals nummer 9 en 10 voor Ito.

Daarna hielden onze jongens de bal goed in de ploeg tot Muleka Standard plots langszij bracht. 2-2, met nog tien minuten op de klok. Een bittere pil voor ons, voor Standard gaf het moed. In een spannend slot troffen de Luikenaars via Amallah nog de paal en ook Maarten moest redden. Aan de overkant kon Luca zich net niet doorzetten. Het bleef dus 2-2, een gelijkspel waarmee we weinig opschieten.

Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Arteaga, Heynen (44' Oyen), Hrošovský, Thorstvedt, Ito, Onuachu (85’ Dessers), Bongonda

54' 0-1 Klauss
59' 1-1 Ito (assist: Bongonda)