zo 23 mei 2021, 18:30
Club Brugge Club Brugge 1 - 2 KRC Genk KRC Genk

Wat een statement: onze jonge ploeg haalt 16 op 18 in de Champions' play-offs! Op het veld van landskampioen Club Brugge wonnen we verdiend met 1-2. Onze vijfde overwinning al in deze mini-competitie.

Coach John van den Brom gunde Cyriel Dessers een startplaats en liet topschutter Paul Onuachu eerst nog op de bank. Al in de vierde minuut had Dessers kunnen toeslaan. Knappe bal binnendoor van Thorstvedt, goeie kap, maar schuin voor Horvath vergat Cyriel de trekker over te halen. Zijn balletje opzij bereikte niemand van ons. Binnen het kwartier toonde hij zich nog twee keer in de box, telkens op voorzetten vanaf rechts. De kampioen zag een poging geblokt door Heynen, waarna Bongonda twee acties opzette en Thorstvedt niet vol uithaalde. Iets na het halfuur gleed Muñoz weg (en door) op Sobol: penalty. Vanaken scoort doorgaans, maar nu niet. Vandevoordt stak knap een hand tegen de bal en had een tikkeltje geluk dat die via de paal uit het doel bleef. De laatste poging voor rust was van Ito, ruim over. Einde van een eerste helft met meer balbezit, een betere balcirculatie en meer kansen van onze ploeg.

Twee wissels halfweg: speeltijd voor Preciado en Oyen. Club Brugge kwam steviger uit de kleedkamer. Ito kogelde wel op Horvath, maar we hadden wat meeval na een actie De Ketelaere-Vormer (lat). Nadien kantelde het weer. Dessers kreeg een bal van Thorstvedt, maar schoot over. Kristian mocht nadien samen met Ito gaan rusten. Toma en (sinds lang) Uronen kregen nog ruim een halfuur. Twee van de invallers kropen kort nadien in de hoofdrol. Preciado slingerde zich fraai het strafschopgebied in, bediende Toma mooi met de hak en Bastien legde laag in doel, na een knappe pirouette: 0-1! Tweede doelpunt van de jonge Zwitser voor onze club, tweede keer in Brugge. Het spel verwaterde wat, ook Eboue Kouassi mocht nog meer dan een kwartier meevoetballen. Genk controleerde, op een uitbraak vlamde Dessers nipt voorlangs. Brugge maakte niks klaar, maar plots scoorde Vormer in de tegenaanval. Twee minuten later werd Dessers neergehaald in de box, en na een VAR-check ging de bal op de stip. Cyriel zelf trapte keurig raak: 1-2. Brugge kon geen vuist meer maken, onze ploeg speelde de wedstrijd lekker uit.

Door deze overwinning telt onze ploeg 44 punten, evenveel als Club Brugge. Wat als? Je weet wel ... Hoe dan ook, we hebben er een topseizoen op zitten. Dat belooft voor de toekomst: Forza Racing!
 
Opstelling

Vandevoordt, Muñoz (46' Preciado), McKenzie, Lucumí, Arteaga, Heynen, Hrošovský (74' Kouassi), Thorstvedt (58' Toma), Ito (58' Uronen), Onuachu, Bongonda (46' Oyen)

Doelpunten

61'  0-1  Toma  (assist: Preciado)
80'  1-1  Vormer
85'  1-2  Dessers  (pen)