Paul Onuachu profvoetballer van het jaar: bekroning voor een fenomeen

24-05-2021

Topscorer was hij al, met dat fenomenale aantal van 33 competitiedoelpunten. Nu is Paul Onuachu ook verkozen tot profvoetballer van het jaar. Een trofee die voor de laureaten altijd extra waarde krijgt, omdat het de collega’s zelf zijn die stemmen. Stemgerechtigden zijn de vijfentwintig kernspelers, vijf stafleden en twee bestuurders van elke club van de Pro League.  Zij hebben geoordeeld dat Onuachu, onze Paul, dé man van het seizoen was. Volkomen verdiend. Paul Onuachu was afgelopen seizoen echt wel de beste voetballer. Hij was sleutelfiguur in het succes van KRC Genk, met zijn vele goals, maar net zo goed met het indrukwekkende werk dat hij in elke wedstrijd in dienst van de ploeg verzet.

Met zijn 33 doelpunten in 38 competitieduels gaf hij niet alleen blijk van dodelijke efficiëntie, maar toonde hij ook dat hij beschikt over een nagenoeg compleet arsenaal aan wapens. Met het hoofd, met links, met rechts, in één tijd, vanop de stip, na een dribbel, droog, geplaatst: name it, and he does it. Hij scoorde in 25 verschillende wedstrijden en gemiddeld elke 89 minuten. In 18 matchen scoorde hij 1x, zes keer zorgde hij voor een ‘brace’, en er zat ook een hattrick bij.

Naast al die goals heeft Onuachu ook iedereen verbaasd met zijn pure voetballende kwaliteiten: techniek en overzicht. Voor iemand met zijn lengte is zijn balbeheersing en techniek ronduit uitzonderlijk. Dribbels en sleepjes op de kleine ruimte: geen probleem. Zijn balaannames zijn geweldig, hij is een meester in afleggers met de borst en in sommige wedstrijden strooide hij vrolijk met no-look-passes.

Bij de verkiezing van de Gouden Schoen over 2020 eindigde hij nog derde, maar toen al gingen er stemmen op dat hij beter verdiende. Nu is de beloning er dus alsnog, en wat voor een! Speler van het jaar! Onuachu gaat in het referendum Noa Lang en Raphael Holzhauser vooraf. Op de awardshow van de Pro League en Eleven Sports schitterde Paul aan de zijde van zijn vriendin Tracy. 

Als club zijn we uiteraard bijzonder trots op deze uitverkiezing van Paul. Hij is nu al een legende van KRC Genk. Het is een bekroning voor hem persoonlijk én voor het geweldige seizoen dat de ploeg heeft neergezet. Na Souleymane Oulare (1999) en Wesley Sonck (2002) is hij de derde Genkie op de erelijst.

Congratulations Paul!

Ouder Recenter