2020-2021: een seizoen vol hoogtepunten

25-05-2021

Wat! Een! Seizoen! ‘Een rollercoaster’ is het vaak genoemd in de media. Het was in elk geval een dolle rit, waarna ons wagonnetje eens op kruissnelheid niet te stoppen bleek, en uiteindelijk over de finish raasde in een regen van blauwe confetti. Onderweg waren er moeilijke momenten, maar toch vooral een hele resem hoogtepunten. Relaas van een geweldige campagne die ons allemaal mag vervullen met trots.

Onze start was moeilijk en de beoogde plaats in de top vier leek midden september ver weg. Met Jess Thorup aan het roer begonnen we aan een recordreeks van overwinningen, maar zes weken na zijn intrede moesten we alweer op zoek naar een nieuwe sportieve baas. Het werd John van den Brom, en de rest is geschiedenis. Gestart als een sneltrein, even de rem erop rond de Kerst, maar in de winter volgden een aantal fikse tikken. Nee, de omstandigheden zaten ook niet mee: sneeuw, rode kaarten, penalty’s, en zowat alle VAR-momenten vielen in ons nadeel uit.

Donderdag 18 februari was een cruciale dag. Een donder-dag. Want in de gesprekken in de kleedkamer werden harde woorden uitgesproken. Dan en daar is de basis gelegd voor het succes dat in de daaropvolgende maanden is geboekt. Vanaf de uitwinst bij Charleroi ging het lopen en werd onze ploeg een machine.

De top vier werd veiliggesteld, en het bekerparcours leidde linea recta naar de Heizel, waar geen moment twijfel was over de goeie afloop. De vijfde beker in de clubgeschiedenis gaf nog extra vleugels. Met veroverend voetbal knalden we door de Champions’ play-offs. Het team stond als een huis. Samenhorigheid en wedstrijdmentaliteit gekoppeld aan ontegensprekelijke individuele kwaliteit: een mix waartegen weinig of niks bestand bleek. Het leverde ei zo na zelfs nog de landstitel op. De prestigezege in Jan Breydel onderstreepte dat we er heel erg dichtbij zaten. Afspraak volgend seizoen.

Het hele team verdient een gigantisch compliment. Spelers en staf zijn in de loop van het seizoen naar elkaar toe gegroeid en daaruit ontstond een prachtige symbiose. Daar ligt dan ook een hele mooie basis om straks op voort te bouwen en nieuwe successen na te streven. Dan ook weer met de aanmoedigingen van onze geweldige supporters in ons stadion, al hebben we hun steun de voorbije maanden ook voortdurend gevoeld. Samen gaan we voor meer. Samen zijn we Genk.

De realisaties van het voorbije seizoen opgelijst
  • Bekerwinnaar
  • Vice-kampioen
  • Beste ploeg Champions’ play-offs
  • Beste play-offs ooit: 16/18 = 89% van de punten
  • Beste grasmat
  • Nieuw clubrecord opeenvolgende competitiezeges: 7
  • Meeste doelpunten: 82
  • Profvoetballer van het jaar: Paul Onuachu
  • Topschutter: Paul Onuachu

En als u het ons toestaat: het beste voetbal met de hoogste kwaliteit van die vele goals, dat was ook van ons.

De toekomst oogt mooi.

Ouder Recenter