Op zaterdag 16 juli zal de KRC Genk Fandag 2022 plaatsvinden. Eindelijk mogen we, na twee gemiste zomers, opnieuw de start van het seizoen samen met onze supporters vieren. Het uitgebreide programma voor de fandag kunnen jullie onderstaand terugvinden.

Ben jij er morgen bij? Stuur ons jouw leukste foto's en videos door via onze Instagram bio-link of klik hier

10u00 - OPENING FANDORP

Om 10u00 openen we het fandorp, gelegen nabij het stadion & parking Blauw. Je kan er terecht voor een hapje en een drankje, alsook de verschillende belevingsattracties.

10u00 tot 13u30 - GENKIDS JEUGDINITIATIEDAG

 We starten het programma van de dag met een geweldige voetbalervaring voor de jongste generatie supporters. Tussen 10u00 en 13u30 krijgen 300 kinderen, geboren tussen 2010 en 2017, de kans om te proeven van het leven als voetballer van KRC Genk. De jeugdtrainers van de academie begeleiden de jonge spelertjes gedurende een uur door een gevarieerd parcours aan oefeningen en spelvormen. Pret verzekerd!

Meer informatie of jouw jonge supporter inschrijven voor deze unieke beleving? Klik hier!

12u00 – START HULDIGING PIERRE DENIER

 Zoals jullie weten benutten we deze fandag om ons clubicoon Pierre Denier stevig in de bloemetjes te zetten. En daar hebben we jullie, onze supporters, natuurlijk voor nodig! Het programma is als volgt:

 • Om 12u00 sluiten we samen met de politie de Duinenlaan af. Dit geeft supporters de kans om de straat reeds te versieren. We delen massaal stoepkrijt uit zodat er op de weg boodschappen kunnen worden aangebracht.

 • Omstreeks 14u00 zal Pierre Denier via de Duinenlaan toekomen in een speciaal voor de gelegenheid versierde open bus. Dit ter hoogte van de Christus-Koningkerk (tegenover de Louis Delhaize). We hopen dat jullie allen massaal aanwezig zijn om ons clubicoon op een hartverwarmende én passende manier te verwelkomen! Banners, vlaggen, sjalen, shirts… haal werkelijk alles uit de kast om ons “Pierke” warm te verwelkomen voor zijn moment.

 • Pierre en zijn familie rijden door de massa rustig richting het stadion. Hij zal er in de business area worden samengebracht met vele legendes en vrienden uit het voetbal. Hij klinkt er even samen met hen en zal zich verder voorbereiden op het huldigingsmoment op het veld.

 • Om 14u30 openen we de poorten van ons stadion zodat iedereen rustig kan plaatsenemen op zijn of haar plaats. We hopen dat jullie massaal tijdig in het stadion aanwezig zijn voor het komende huldigingsmoment. Heb je reeds een abonnement voor het seizoen 22-23 dan kan je gratis het stadion betreden. Je kan echter ook een ticket aankopen voor de galawedstrijd en deze benutten om het stadion te betreden (zie info galawedstrijd).

 • Om 15u30 starten we de huldigingsshow voor Pierre Denier op de middenstip van het veld. Geef hem voor de laatste keer een oor-ver-dovend applaus!

16u00 – GALAWEDSTRIJD: KRC GENK – AEK ATHENE

 Geen fandag zonder galawedstrijd. Ons team betreedt voor het eerst in de nieuwe uitrusting het veld en gaat de strijd aan met AEK Athene. Belangrijk om te weten:

 • Heb je reeds een abonnement gekocht voor het seizoen 22-23? Dan mag jij gratis deze wedstrijd bijwonen! Jouw nieuwe of opnieuw geactiveerde club card geeft je toegang tot het stadion.
  • Indien je een nieuwe club card dient te ontvangen dan zal je deze nog in aanloop naar de fandag in jouw brievenbus mogen verwachten.
  • Trouwens, verleng nu nog snel jouw abonnement! Doe je dit voor vrijdag 1 juli om 22u00 dan geniet je nog van het voorrecht op je eigen plaatsen én het voordeeltarief!

 • Heb je nog geen abonnement om de wedstrijd gratis bij te wonen? Dan kan je een ticket aankopen. De ticketverkoop zal enkel en alleen via loketverkoop ter plaatse plaatsvinden. Als volwassene betaal je 10 EUR voor jouw ticket en als -12 jarige betaal 5 EUR.
17u45 – GENKIDS 11 vs 100

 Na het laatste fluitsignaal van de galawedstrijd blijven de spelers nog even op hun plaats staan. We geven een klein legertje van jonge supporters, 100 voetballertjes tussen 6 en 12 jaar om exact te zijn, namelijk de unieke kans om de heilige grasmat te betreden. Zij mogen allen samen tegen de A-kern voetballen. Is er iemand sneller dan Ito of weet er iemand Vandevoordt met een schicht te verschalken? Met 100 tegen 11, dat wordt een geweldige ervaring!

Meer informatie of jouw kleine voetballer inschrijven om hieraan te kunnen deelnemen? Klik hier!

18u00 – BEKENDMAKING TOP 25 VAN DE TOP 322

Zak allen gezellig af naar het fandorp en ontdek als eerste welke 25 nummers de meeste stemmen wisten te behalen in de samenstelling van de TOP 322. Deze lijst van 322 nummers werden door de abonnees samengesteld en zullen voortaan gespeeld worden op wedstrijddagen. De top 25 zorgt alvast voor de nodige sfeer in afwachting van de handtekensessies.

19u00 – HANDTEKENSESSIE FANDORP

Bemachtig de handtekening(en) van jouw favoriete speler(s) tijdens de handtekensessie in het fandorp. De spelers nemen er graag plaats én de tijd voor om je te ontvangen en een onvergetelijk moment én leuke herinnering te bezorgen.

21u00 – CLOSING PARTY

Vanaf 21u00 barst het feestje los terwijl de DJ van het fandorp je op sleeptouw neemt. Ga al feestend de laatste uren in, want om 23u00 sluit het fandorp en komt een geweldige fandag tot haar einde.

We kijken er van harte naar uit om jullie opnieuw te mogen ontvangen op de KRC Genk Fandag!

 

PRAKTISCHE INFORMATIE FANDAG 2022

 • Mobiliteit & wegen
  • Het stadionplein is de gehele dag afgesloten voor verkeer. Je kan dus in alle veiligheid genieten van de fandag!

  • De Duinenlaan is deels bezet door de jaarlijkse kermis. Van het stadion wegrijden is dus NIET mogelijk via de Duinenlaan.

  • Vanaf 12u00 wordt echter vanaf het rondpunt met de André Dumontlaan de toegangsweg richting het stadion ook afgesloten. Dit om supporters de mogelijkheid te geven om reeds versieringen aan te brengen voor de intrede van Pierre Denier om 14u00. Gedurende de rest van de dag blijft deze toegangsweg verder afgesloten. Er zal stoepkrijt uitgedeeld worden maar zelf meebrengen mag uiteraard ook.

  • Gelieve de toegangsweg “Opglabbekerzavel” te gebruiken om tot het stadion te komen. Deze zal de gehele dag in twee richtingen bruikbaar blijven om aankomend en vertrekkend verkeer te faciliteren. 

 • Parkeren
  • Supporters kunnen gratis parkeren gedurende de fandag. Je behoeft dus geen specifieke parkeerkaart, noch zijn de parkeerkaarten geldig op de fandag.

  • We vullen, in functie van capaciteit, de verschillende parkeerzones op een chronologische manier. De parkingwachters begeleiden je ter plaatse naar een vrije parkeerplaats. Zijn door de beperkte parkingcapaciteit onze parkings volzet? Dan kan je je steeds parkeren op openbaar domein. Te voet en met de fiets kan je wel vrij de André Dumontlaan betreden.

  • Seathouders krijgen een specifieke parkeerkaart opgestuurd en kunnen hiermee op de toegewezen zone parkeren.

 • Openingsuren Fandorp
  • Het fandorp opent om 10u00 en sluit om 23u00. Gedurende de openingsuren is het steeds mogelijk om food & drinks te verkrijgen alsook deel te nemen aan de geïnstalleerde attracties.

 • Openingsuren Stadion
  • Om 14u00 openen we de deuren van het hoofdgebouw zodat de genodigden van Pierre Denier reeds aanwezig kunnen zijn voor zijn intrede.

  • Om 14u30 openen we alle poorten van het stadion zodat iedereen rustig en tijdig kan plaatsnemen voor de huldiging van Pierre Denier welke om 15u30 aanvangt op de middenstip van het veld.

  • Om 18u30 sluiten we de poorten van het stadion opnieuw. Zak af naar het fandorp voor de handtekensessies of geniet van een natje en een droogje in een gezellige setting.
  • Let op: betalen in onze fanzone en stadion verloopt nog steeds volledig cashless

 

 • Intrede Pierre Denier
  • Omstreeks 14u00 zal een versierde open bus met Pierre en zijn familie via de Duinenlaan rustig richting het stadion rijden. Vanaf 12u00 voorzien we de sluiting voor verkeer van de Duinenlaan, zodat supporters de straat kunnen versieren in afwachting van zijn intrede. We delen massaal stoepkrijt uit maar ook vlaggen, banners etc. kunnen reeds bevestigd of aangebracht worden.

 • Handtekensessie
  • We voorzien je aan het begin van de sessie met een handtekenkaart waarmee je al jouw gewenste handtekeningen kunt verzamelen. Een shirt, bal, foto… zelf meenemen is natuurlijk ook altijd een mogelijkheid!

 • Galawedstrijd KRC Genk – AEK Athene om 16u00
  • Supporters met een abonnement voor het seizoen 22-23 krijgen gratis toegang tot het stadion.

  • Supporters zonder abonnement kunnen met behulp van een ticket toegang tot het stadion krijgen. Er is enkel en alleen ticketverkoop ter plaatse, aan de loketten van het stadion. De toegangsprijs bedraagt 10 EUR voor een volwassene en 5 EUR voor een -12 jarige.