Met een helder doel voor ogen, werd er vanochtend intensief getraind op de Genkse velden. Morgenavond staat er namelijk een belangrijke uitdaging op het programma: de kwalificatie voor de derde voorronde in de UEFA Champions League. In het verschiet ligt een boeiende confrontatie met het Schotse Rangers FC. Een overwinning tegen Servette FC garandeert ons tevens een plek in de groepsfase van de UEFA Europa League en houdt ons in de race voor een ticket in de UEFA Champions League. Trainer Wouter Vrancken kan hierbij rekenen op een volledig fitte en gemotiveerde spelerskern.

De persconferentie

De nationale voetbalpers was ruimschoots aanwezig bij de persconferentie van Wouter Vrancken en Mark McKenzie. Beiden verschenen vol motivatie voor de camera's. Wouter Vrancken nam als eerste het woord.

Wouter Vrancken: “Iedereen is inderdaad fit. We zijn er volledig klaar voor, maar makkelijk zal het zeker niet worden. Servette FC zal het ons morgen, net zoals vorige week, niet makkelijk maken. We weten dat zij specifieke kwaliteiten hebben. Details maken morgen het verschil. Het is goed om horen dat er meer dan 15 000 supporters aanwezig zullen zijn. Onze fans hebben in de voorbije jaren al vaak laten zien dat zij samen met het team het verschil kunnen maken. Net zoals de supporters, wil ook de spelersgroep en technische staf heel graag naar de volgende ronde. We willen allemaal het hoogst mogelijke, maar eerst moeten we voorbij Servette FC."

Mark McKenzie straalde eveneens motivatie uit. De Amerikaan heeft de ambitie om met KRC Genk naar Europa te gaan, en bij voorkeur naar de Champions League.

"Het is onze intentie om vol voor de kwalificatie te gaan. We focussen volledig op onszelf en zijn goed voorbereid op deze wedstrijd. We willen elke wedstrijd winnen, ongeacht de competitie. De hele spelersgroep kijkt uit naar de kans om vol voor de kwalificatie te gaan. Elke Genkie droomt van de UEFA Champions League. De eerste stap: winnen van Servette FC. Samen met de fans gaan we er vol voor."

De Genkse selectie

Wouter Vrancken selecteerde volgende spelers voor het belangrijk duel tegen Servette FC:
Vandevoordt, Van Crombrugge, Leysen, Muñoz, McKenzie, Cuesta, Preciado, Sadick, Kongolo, Arteaga, Kayembe, Aziz, Heynen, Hrošovský, Galarza, Ait El Hadj, Trésor, Sor, Oyen, Paintsil, Fadera, El Khannouss, Bonsu Baah en Tolu.

Kom jij morgen onze ploeg naar de overwinning schreeuwen? Lees dan zeker even onze belangrijke info.